oktober 2010

  • Prijzenregen bij Autorama

    Vorige week dinsdagmiddag was de prijsuitreiking van de verloting van het overdekte Autorama Winkelcentrum te Veendam. Na de officiële heropening door burgemeester Meijerman van Veendam op woensdag 22 september jl. werd er vier dagen feest gevierd met de klanten van het winkelcentrum.
    Autorama Veendam

  • Balans bewaren in de storm

    In de herfst en winter weten we; er zullen dagen zijn met storm, dat hoort er nu eenmaal bij. Zo is het ook in het leven, er zullen momenten of periodes zijn dat het stormt in je leven. Ziekte, ontslag, scheiding, overlijden van een dierbare, overspel, geldproblemen; zijn enkele voorbeelden van periodes waarin het flink kan stormen in je leven. Mensen kunnen moeite hebben op de been te blijven, raken door overmatige spanning (stress) innerlijk - geestelijk en emotioneel - uit balans.

  • Pedicuresalon Wianda

    U herkent de professionele pedicure aan het logo van ProVoet. Wianda Stuifzand uit Zuidbroek is sinds juni 2008 werkzaam als pedicure. Ze is als professionele voetverzorger aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Wianda staat voor kwaliteit. Zo is ze ook opgeleid voor diabetische en reumatische voetverzorging.
    Wianda Zuidbroek

  • Gezellige ‘start’ middag

    Zoals u elders in deze krant kunt lezen, zal er voor de ouderen in Zuidbroek een gezellige middag worden georganiseerd op vrijdagmiddag 8 oktober.De middag zal vooral in het teken staan van elkaar ontmoeten. Deze keer geen circuit langs alle onderdelen, zoals daar zijn: sjoelen, biljarten, kaarten, computeren, volksdansen, gymnastiek, handwerken, koersballen, zwemmen en jeu des boules.
    Wat de middag wel zal brengen houden we nog even geheim, dat moet een verrassing blijven, maar feit is, dat er onder het thema ‘door ouderen voor ouderen’ een bont en humoristisch programma is ontstaan.

  • Appels plukken bij Bosschaart

    Het is weer oogsttijd. Dit jaar 10 tot 14 dagen later dan andere jaren. De appel- en peren oogst is weer volop aan de gang. Bij Fruitbedrijf Bosschaart in Noordbroek kunt u zelf uw appels plukken. Op zaterdag 9 en 16 oktober bent u van harte welkom tussen 9.00 en 16.00 uur. Wat is er lekkerder dan eigen geplukte appels?!
    Bosschaart Zuidbroek

  • Yoga is goed voor groot en klein

    Zweverig is Yoga al lang niet meer. Je bent actief bezig. Yoga is letten op de ademhaling en vele zittende, staande en liggende oefeningen doen met muziek op de achtergrond. Je leert ontspannen, je leert jezelf kennen, krijgt meer zelfvertrouwen en leert je beter concentreren. Je batterij wordt weer opgeladen.  Goed als je je gespannen voelt, maar zeker ook een manier om ervoor te zorgen dat je niet te gespannen raakt.
    Yoga Zuidbroek

  • Een nieuwe tuin opzetten?

    De basis voor een nieuwe - of her in te richten tuin zijn de grote wintergroene struiken, hagen en grote bomen. Oktober is bij uitstek de maand voor het planten en verplanten van grote groene- en bladverliezende struiken met kluit. Bij boomkwekerij Joling is een uitgebreid assortiment van deze heesters te krijgen, eventueel in diverse maten. Het gaat hierbij vooral om haagconiferen als de thuja, de blauwe en gele coniferen van de Chamaecyparis groep en de taxus.

  • Aniek en Isa eerste in Hardenberg

    Afgelopen zaterdag werd er in Hardenberg een groot judo toernooi georganiseerd.
    550 Deelnemers hadden zich hiervoor ingeschreven. Twee dames van Judo Ryu Muntendam wisten alle partijen te winnen en werden hierdoor beide eerste. Aniek Norder en Isa Heideveld waren de gelukkigen.
    Judo Ryu Menterwolde
    Bij de heren ging het wat minder. Rare beslissingen van de scheidsrechter, te gemakkelijk denken, eigen fouten en een blessure gooiden roet in het eten.

  • Baby-, peuter- en kleutermarkt

    Op woensdag 13 oktober van 14.00-16.30 uur is er in de bibliotheek Muntendam de baby-, peuter- en kleutermarkt voor ouders/opvoeders en hun kinderen van 0-6 jaar. Het is een informatiemarkt over verzorging, opvoeding, prentenboeken, muziek, voorlezen en nog veel meer. De ouders en opvoeders kunnen samen met hun baby, peuter en kleuter deelnemen. Op deze markt zijn de volgende gasten aanwezig: Michiel Megens en Mimouna Lefdou, Anne Margreet Drenth en … NIJNTJE!! Voor alle kinderen is er een cadeautje.

  • Nieuwe loopshirts voor SOS

    Loopgroep SOS uit Muntendam  is, in samenwerking met Valkema Sport uit Veendam en mede  door  Vakgarage van Leeuwen uit Noordbroek van nieuwe shirts voorzien.
    SOS Menterwolde
    Op de foto van clubfotograaf Henk Zuidema ziet u de heer van Leeuwen (links)  een bloemetje in ontvangst nemen van Jan Wekema, voorzitter van SOS.

  • Medewerkers Poko Loko in het zonnetje

    De derde donderdag van september is een vaste dag waarop ouders hun waardering kunnen onderstrepen  voor de medewerkers van de kinderdagverblijven waar hun kind(eren) naar toe gaan. De oudercommissie van Kindercentrum Poko Loko heeft ook dit jaar weer voor een originele verrassing gezorgd. Op donderdag 16 september jl. werd Kindercentrum Poko Loko verrast door een heerlijke taart en clown Joepie.
    Poko Loko Zuidbroek

  • Red E&E drogisterij!

    INGEZONDEN: E&E drogisterij in Zuidbroek wordt met sluiting bedreigd! Sinds januari 2010 is er sprake van een sterk dalende omzet, klanten blijven weg en daardoor wordt het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Het is uiterst onzeker of E&E drogisterij open kan blijven tot de nieuwe supermarkt er is.

  • Party coverband in dorpshuis Meeden

    Zaterdag 16 oktober a.s. is het weer feest in het dorpshuis te Meeden. Townhouse music organiseert voor de 10e keer live muziek, reden voor een feestje! Dit keer staat de partyband ‘Just Right’ op het podium. Deze allround coverband bestaat uit zes swingende rasmuzikanten, bruisend van energie. Ze laten een geweldige drive en passie zien bij elk optreden.
    Dorpshuis Meeden

  • Janneke Vos in Noordbroek

    Veel trouwe kijkers en luisteraars van RTV Noord hebben haar wat verdrietig nagekeken toen ze met haar partner naar Roemenië vertrok. We kennen haar als een enthousiaste, goedlachse presentatrice. Zoals gezegd, Janneke vertrok naar Roemenië. Op het, in onze ogen, onderontwikkelde platteland tillen ze een geitenboerderij van de grond, ze houden paarden en hebben een camping. Ook kun je er lunchen.

  • Klaverjas marathon Noordbroek

    Op zaterdag 2 oktober jl. werd voor de twaalfde keer een klaverjas toernooi gehouden in het dorpshuis de Klipheerd in Noordbroek. Het aantal klaverjassers was dit jaar boven verwachting; 76 deelnemers hadden zich aangemeld. Er is in een prettige en ongedwongen sfeer gekaart. De eerste prijs, een winkelwagen vol boodschappen t.w.v. E 100,00, werd gewonnen door dhr. A. de Koe met een puntentotaal van 9.904. Tweede werd mevrouw H. Hermse met 8.837 punten. Zij mocht een vleespakket in ontvangst nemen. De derde prijs, ook een vleespakket, werd gewonnen door M. Slor.

  • Trimloop succesvol

    Woensdag 29 september 2010 vond de jaarlijkse trimloop weer plaats voor de basisschoolleerlingen in Muntendam. Ruim 200 kinderen van de acht Menterwolmer basisscholen stonden om 14.00 uur aan de start om zoveel mogelijk rondjes te lopen. De trimloop werd georganiseerd door Sportraad Menterwolde i.s.m. het BOS-project. Na afloop kregen alle kinderen een medaille, een jojo met het BOS-logo, een appel een pakje drinken. De kinderen werden ‘weggeschoten’ door wethouder de Winter, die vervolgens de kaarten ging stempelen.

  • Een duidelijke overwinning

    Die avond in september, kort geleden, was geladen met spanning. Uit alle hoeken en gaten waren toeschouwers op het spektakel afgekomen. Opgewonden gefluister en duidelijke meningen waren al te horen. De tribunes barstten uit hun voegen, in allerijl werden er stoelen bij geplaatst, die dadelijk werden mishandeld door de burgers die er op heen-en-weer schoven. Hoe zou de wedstrijd verlopen, hoeveel overtredingen, hoeveel keer eerder de man dan de bal spelen?

  • Joodse gemeenschap in Winschoten e.o.

    Winschoters zwierden in het weekend over de dansvloer op muziek van Benjamin Slagers band of van pianist Jaap Bollegraaf. Dansen leerde je bij Abraham Cohen, die tijdens lessen de maat sloeg met een grote stok. Slager, Bollegraaf en Cohen waren lid van de Joodse gemeenschap van Winschoten. Daartoe hoorden ook de joden uit de plaatsen Scheemda, Midwolda, Nieuwolda, Beerta en Finsterwolde.
    Joods Boek Winschoten

  • Alcoholgebruik op jonge leeftijd is risicovol!

    In het kader van het project Alcohol en Jongeren dat is gestart in de gemeente Menterwolde is een folder gedrukt. De folder is speciaal ontwikkeld voor en gericht op winkelpersoneel van supermarkten en geeft uitleg over de risico’s van alcoholgebruik op jonge leeftijd. Op die wijze krijgen vooral de jongere cassières extra informatie over wat de gevolgen kunnen zijn indien zij alcohol verkopen aan een jongere beneden de 16 jaar. Door middel van de folder worden de cassières vooral gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid als het gaat om alcoholverkoop.

  • Verkiezing Leraar van het Jaar 2010

    Op zaterdag 2 oktober reisde het team, ouders van de Insp. Amerikaschool uit Noordbroek en familie van Karien Ronde naar Hilversum af. In de ochtend konden zij deelnemen aan allerlei workshops in het gebouw van het instituut voor Beeld en Geluid of deelnemen aan een rondleiding. Tegen half twee vond de verkiezing Leraar van het Jaar 2010 plaats in Studio 21 op het Mediapark.
    Leraar van het jaar

  • Puike prestatie Regionale Wielerploegen

    Wie van de regio-Seniorenploegen zou dit jaar het beste presteren op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden voor clubteams in Hoogezand? In de voorafgaande weken daagden de teams, vooral via de websites van de verenigingen, elkaar uit. Zaterdag 2 oktober kruisten de wielerverenigingen Tour75 uit Hoogezand, Toer80 uit Bellingwolde, de W.V. Stormvogels uit Veendam en de W.V. Omega uit de gemeente Menterwolde de degens.
    Omega Veendam

  • Centrumplan Zuidbroek

    De publieke tribune zat weer behoorlijk vol afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Onder de toeschouwers veel Zuidbroeksters omdat het centrumplan Zuidbroek het eerste onderwerp van de vergadering was. Burgemeester van Zuijlen opende de vergadering met een woord van dank aan de onlangs afgetreden heer van der Werf voor de inspanningen die hij de afgelopen maanden voor de gemeente heeft gedaan.

  • VVD en KM nieuwe coalitiepartners

    Maandagavond is definitief afgesproken dat Matty Siersema (Kritisch Menterwolde) en Jan Batelaan (VVD) de afgetreden wethouder van der Werf zullen gaan vervangen. Het nieuwe college zal dus uit vier personen bestaan. VVD en KM ondersteunen op hoofdlijnen het bestaande college accoord. De portefeuilleverdeling moet nog aan het college worden voorgelegd. De gemeenteraad moet dit nog goedkeuren. Marc Hesp zal in de raad plaatsnemen voor de VVD. Zodra bekend is wie in de raad zal komen voor KM zullen we dit op www. menterinfo.nl publiceren.

  • Nieuw coalitieakkoord en nieuwe portefeuilleverdeling

    De fracties van GroenLinks en het CDA zijn tot overeenstemming gekomen met de fracties van VVD en Kritisch Menterwolde. In een constructief gesprek op maandagavond 4 oktober, onder leiding van P. van der Zaag (oud-burgemeester van Smallingerland), hebben de 4 partijen goede samenwerkingsafspraken kunnen maken. De voorgedragen wethouders zijn: Jan Batelaan (VVD) en Matty Siersema (Kritisch Menterwolde) naast de zittende wethouders Gherie ter Steege (GroenLinks) en Annelien de Winter (CDA).
     

  • Man valt van dak

    Een onbekende man is vrijdagmiddag op de Hereweg in Meeden gewond geraakt na een val van het dak van een woning. De man verloor tijdens het leggen van dakpannen zijn evenwicht. Hij viel vervolgens zes meter naar beneden. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook het personeel van de traumaheli werd ingezet bij de behandeling van de gewonde man.

  • Jongen loopt over politieauto

    VEENDAM – Agenten hebben zaterdagavond op het Promenadepad een 16-jarige jongen uit Muntendam aangehouden. De dienders hadden hun auto geparkeerd. Toen ze terug kwamen bij hun auto, zagen ze de jongen op het dak van de auto. Twee deuken waren het gevolg van zijn actie. De jongen werd aangehouden ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

  • Humana helpt Afrika, U ook?

    Humana zamelt in de gemeente Menterwolde textiel in. In dit artikel leest u wat Humana doet met de opbrengst. Humana werkt aan een wereld waarin iedereen de kans heeft zichzelf te ontwikkelen. Dit doen ze door projecten te ondersteunen op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling. Hierbij staat het overdragen van kennis en vaardigheden centraal.

  • SHI-HAN naar Regiotoernooi in Scheemda

    Zaterdag 9 oktober jl. zijn er van SHI-HAN Noordbroek een zestal judoka’s naar Scheemda geweest voor het 13e Regio Toernooi. De jongens en meisjes hebben goed hun best gedaan. Alle deelnemers hebben een prijs gewonnen. Het goud ging naar de gebroeders Jurek en Przemek Nugter. Het zilver ging naar Thijs Tamminga. Het brons ging naar Emma Hut. De herinnerings medaille ging naar Wouter van Stralen en Shania Voornhout. Het volgende Regio Toernooi is in Wagenborgen.

  • Modeshow Modehuis Boiten

    Modehuis Boiten hield woensdag 6 oktober jl. hun halfjaarlijkse modeshow in de Menterne te Muntendam. Bijna 100 creaties passeerden de revue en wat opviel was de grote verscheidenheid aan mode deze winter.
    Super vrouwelijk, veel tuniques, rokken, jurkjes, leggings en veel breisels.
    Hoofdkleuren deze winter zijn zwart en grijs gecombineerd met paars, kobalt en cherise. Ook in de lingerie komen deze kleuren weer terug.

  • Dance 4 Life

    Zoals u vast al wel gemerkt heeft zijn er de laatste tijd diverse acties georganiseerd voor Dance 4 Life. Zo zijn er al meerdere flessenacties gehouden en waren er op de burendag in Zuidbroek meerdere groepjes die allerlei lekkere dingen gebakken hadden zoals, cake, kniepertjes, taart en broodjes knakworst en zelf spullen van zolder hadden gehaald om die op de snuffelmarkt te verkopen.
    Dance for life

  • Gezelligheid en sociale contacten

    Afgelopen vrijdagmiddag vond een gezellige startmiddag plaats in de Broeckhof georganiseerd door Activiteiten Ouderen Zuidbroek. Vele 55-plussers waren aanwezig, mannen en vrouwen. Een aantal vrijwilligers organiseert vele wekelijkse activiteiten; biljarten, koersbal, volksdansen, gymnastiek, handwerken, kaarten, sjoelen, Jeus des Boules en zwemmen. Binnenkort kunnen senioren ook een computercursus volgen. 
    Ouderen Zuidbroek

  • De Zuidbroekster identiteit

    De Dorpsraad Zuidbroek houdt zich op dit moment bezig met de ontwikkeling van een dorpsvisie voor Zuidbroek. Om hier een goede start mee te kunnen maken is in mei van dit jaar de vraag gesteld aan de Zuidbroeksters: “Wat maakt Zuidbroek nu eigenlijk Zuidbroek?”
    Aan de hand van foto’s die zij zelf gemaakt hebben, zijn op 23 juni jongstleden 20 Zuidbroeksters met elkaar in gesprek gegaan over de identiteit van Zuidbroek. Tijdens deze gesprekken valt op dat de inwoners trots zijn op hun dorp: Zuidbroek is uniek!

  • Boeiende Bomen

    Het project ‘Boeiende Bomen’ is van start gegaan. Kinderen uit groep 7 van alle basisscholen uit Menterwolde ( m.u.v. de school de Mieden uit Meeden ) hebben van medewerkers van de Heemtuin les gehad over bomen.
    Boeiende Bomen Meeden

  • Matty Siersema heeft er écht zin in

    Vorige week is bekend geworden dat Matty Siersema (KM) en Jan Batelaan (VVD) binnenkort wethouder worden als de gemeenteraad hier mee instemt op donderdag 14 oktober. Reden genoeg om Matty Siersema uit Zuidbroek in Tussenklappen aan het woord te laten. Velen zullen haar wel kennen. Zij is al jaren raadslid en zeer actief als vrijwilligster in het jongeren- en ouderenwerk. Ook spreekt zij bij uitvaarten. Gezien haar brede ervaring als psycholoog iets wat haar zeker ligt.
    Matty Siersema Menterwolde

  • Trio aangehouden voor inbraak

    De politie heeft woensdagnacht op de Briklaan in Veendam twee mannen en een meisje aangehouden voor inbraak. Politieagenten besloten het trio, een 26-jarige man uit Muntendam, een 19-jarige man uit Zuidlaren en een 17-jarige meisje uit Muntendam, te controleren in een auto. Tijdens de controle bleek dat de wagen vol zat met tuin- en bouwgereedschappen. Tevens roken de dienders een sterke diesellucht in de auto. De dienders kregen het vermoeden dat het drietal de gereedschappen hadden gestolen. Hierop werden zijn ingerekend.

  • Verkeershinder op N33 Bareveld-Zuidbroek in beide richtingen

    Rijkswaterstaat voert van donderdag 14 oktober van 20.00 uur t/m maandag 18 oktober 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de N33 tussen Bareveld en Zuidbroek in beide richtingen. Als gevolg van deze werkzaamheden is dit gedeelte van de N33 op de hieronder genoemde tijden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

  • Autobedrijf Bultje nu ook online

    Autobedrijf Bultje is nu ook online via www.autobedrijfbultje.nl en staat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar. De volledige nieuwe site is eenvoudig en overzichtelijk en tevens klantvriendelijk in gebruik!
    Wat is er zoal te vinden op de website?
    Natuurlijk wie ze zijn en wat ze doen. Daarnaast kunt u de actuele acties vinden, persberichten, route beschrijving, en kunt u foto’s bekijken. Tevens kunt u via google maps een berichtje achterlaten wat u als klant van Autobedrijf Bultje vindt.

  • Workshop ‘keelgebied’

    Last van de keel, nek, schildklier, moeilijk slikken, vaak kuchen of hoesten? Geen woorden kunnen geven aan wat binnen in je speelt, een brok in je keel hebben, je inhouden en niet zeggen wat je van situaties vindt, de lieve vrede bewaren? In deze workshop ga je in een veilige omgeving het contact herstellen met je innerlijke wereld en ga je deze naar buiten leren brengen. Je lost de blokkades op en ervaart de enorme bevrijding als je de opgehoopte spanningen los laat.