september 2009

  • Palliatieve Terminale Zorg zoekt collega’s

    De Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Veendam e.o. verleent aanvullende Palliatieve zorg met behulp van vrijwilligers. De hulp wordt aangeboden ter ondersteuning van familie en vrienden of daar waar geen familie en/of vrienden, kennissen aanwezig (kunnen) zijn. Door uitbreiding van hun werkgebied naar Oost-Groningen, en de intensiviteit van de zorgverlening, zoeken zij nieuwe collega’s.
    Zij zoeken:

  • Lezing Hooggevoeligheid in bibliotheek Veendam

    Kunt u slecht tegen lawaai of fel licht? Beleeft u sterke emoties? Bent u gevoelig voor de stemming van anderen? Vinden anderen dat u soms overgevoelig reageert? Goede kans dat u hooggevoelig bent, oftewel een highly sensitive person (HSP).
    Herkent u dit, of wilt u meer weten over hooggevoeligheid? Trainer en coach Mieke de Maaré geeft een lezing op woensdag 9 september, 19.30 tot 21.30 uur, in de openbare bibliotheek Veendam.

  • Bijbelcursus in de Broeckhof Uitnodiging

    Kent u de Bijbel? Nee, of bijna niet? En zou u wat meer willen weten over de Bijbel en het christelijk geloof? Dat kan! Binnenkort bieden wij de cursus ‘Oriëntatie Christelijk Geloof’ (OCG) aan. Deze cursus wordt op meer plaatsen in Nederland gegeven. In Zuidbroek willen we de cursus geven in ‘de Broeckhof’ op vier donderdagen: 1, 8, 15 en 29 oktober, aanvang 20.00 uur. Opgeven voor de cursus kan tot 25 september.

  • Veronzinsels briefkaart bij TNT servicepunt

    VeronzinselsSinds februari van dit jaar is het TNT servicepunt ondergebracht bij Dijkhuis Tweewielers aan de Spoorstraat in Zuidbroek. Het eerste halfjaar is zeer goed verlopen. Klanten geven aan het zeer te waarderen dat deze service (en ook de ING geldservice) in het dorp is gebleven. Jan en Margreet Dijkhuis vinden het een leuke nevenactiviteit, die weer voor meer trafic zorgt nu de loop in het centrum wat minder is geworden.

  • Eigen postzegel Jubilerend Veenkoloniaal Museum

    Het Veenkoloniaal Museum te Veendam bestaat dit jaar 70 jaar als zelfstandige stichting en laat dat niet ongemerkt voorbij gaan. De officiële verjaardag is weliswaar pas op 15 december, maar ook voor die tijd zijn er tal van leuke activiteiten. Het museum heeft besloten om in dit jubileumjaar een eigen postzegel uit te geven.
    Op de zegel staat prominent het gebouw van de voormalige RHBS waar het museum nu in gehuisvest is.

  • Diplomazwemmen in De Kolck

    Het leszwemmen van dit zomerseizoen in het openluchtbad ‘de Kolck’ te Meeden is, traditioneel, afgesloten met het diplomazwemmen. Dit gebeurde onder grote belangstelling  van vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzers H. Mulder, R. Bazuin en V. de Bruijn. Alle kandidaten zijn geslaagd. De volgende kinderen behaalden afgelopen zaterdag het felbegeerde diploma:

  • Geslaagd toernooi bij Tennisclub Muntendam

    Het 21e Open TCM-RABOBANK-toernooi. Afgelopen week werd alweer het 21e  jaarlijks Open TCM-toernooi georganiseerd bij de Tennisclub Muntendam. Met 114 deelnemers en 155 wedstrijden was het weer een geslaagd toernooi. Alle wedstrijden werden in poules gespeeld. Vorig jaar zijn alle gravel banen vervangen door smashcourtbanen. Mede hierdoor was het mogelijk dat de spelers direct weer de baan op konden na een fikse regenbui.
    TCM

  • Succesvol waterspektakel BOS-project

    Woensdag 26 augustus is er weer een woensdagmiddagactiviteit georganiseerd in het kader van Buurt-Onderwijs-Sport. Dit keer in openluchtbad De Kolck te Meeden. Circa 400! kinderen hebben deze middag deelgenomen aan diverse waterspelletjes, zoals loopbrug, wedstrijd bommetje, plankhangen en paalvechten. Verder konden ze zich helemaal uitleven met buikglijden, stoepkrijttekenen, volleybal (m.m.v. VOLO) en tafeltennis.
    Bosspektakel

  • De Wegwijzer neemt deel aan Dutch-open

    Doordat de vergrijzing zich voortzet in de Duivensport heeft het NPO (Neerlands Postduiven Organisatie) en de PPN (Promotie Postduivensport Nederland) gemeend om de jeugd voor de postduivensport te interesseren. Door de scholen in Nederland te benaderen d.m.v. ze mee te laten spelen op een 5-tal grandslam vluchten met duiven die bij elkaar zijn gebracht in Nederhorst den Berg.
    Postduiven

  • Weerweetjes

    ISS is deze week in de avonduren weer te zien boven Groningen, de tijden volgen. In de ochtend van  1 september 2009  komt de zon alweer 1 uur en 37 minuten later op. In de avond van 1 september 2009 gaat de zon alweer 1 uur en 42 minuten eerder onder. Dus de dagen zijn dan alweer met 3 uur en 19 minuten gekort.      
                                               
    2009 Zon Op Doorgang Zon Onder   Maan Op Doorgang Maan Onder

  • 10 Jaar Atelier Westeind

    Atelier Westeind - een initiatief van Moni Unger - bestaat 10 jaar en houdt dit weekend open dagen en een feestelijke jubileumsexpositie in en om het atelier. Een groot aantal van de ongeveer 50 cursisten is hier inmiddels al jaren bezig met veel plezier, toewijding en vakkennis hun hobby uit te oefenen en het resultaat mag er weer zijn. 
    Atelier Westeind

  • Braderie in Muntendam

    Zaterdag 5 september a.s. is het in Muntendam een gezellige boel. Om 9.30 uur opent de Baptisten Gemeente dan haar jaarlijks terugkerende rommelmarkt en braderie. Voor de kids is het ook een feest. Zo is er voor hun onder ander een trampoline bungyjump, zweefmolen en pony rijden. Hier kunnen ze gratis gebruik van maken. Ook kunnen de kids  geschminkt worden. Er is ook veel dans en muziek, van accordeon muziek tot aan Elad.

  • Wie haalt dit nu weer in zijn/haar hoofd?

    Ingezonden: Van een buurtbewoner hoorde ik, dat afgelopen vrijdagnacht rond 23.45 uur een paar individuen bezig waren de boom in te zagen. Gebeld met de politie, maar die is niet geweest.
    Op de foto's is duidelijk te zien, dat de boom voor meer als 3/4 eerst is ingezaagd en ja, met de stevige wind in die dagen heeft ie het loodje gelegd.
    Boom

  • Kinderdisco

    A.s. vrijdagavond is er weer kinderdisco in de Broeckhof te Zuidbroek.
    Het zou leuk zijn als jullie allemaal verkleed komen. DJ-Ben zal aanwezig zijn en zorgen voor een uitgebreide disco, natuurlijk met muziek en licht effecten.
    Dus kom voor een gezellige avond vrijdag 4 september naar de Broeckhof.

  • Spectaculaire autocross en caravanrace

    Op zondag 6 september is het weer zo ver. Op het terrein achter Boerderijcafé Mausel te Noordbroek staat dan weer de 2 jaarlijkse autocross en caravanrace op de agenda. Het startveld bestaat dit jaar uit meer dan 200 deelnemers, die in diverse klassen zullen uitkomen. Speciaal is dit jaar de Rodeoklasse. Een klasse van crossauto’s waarin alles is toegestaan en waar uiteindelijk nog slechts 1 coureur, de snelste, de slimste, in de baan overblijft. Dat belooft een echt spektakelstuk te worden.

  • MenterAweken week 5 boordevol activiteiten

    Al weer de 5de week! En deze brengt u:                    
    • Van vrijdag 4 t/m zondag 6 september houdt Atelier Westeind in Zuidbroek open dagen met een jubileumtentoonstelling. De tentoonstelling is om en in het atelier. Er is koffie, thee en zelfgebakken taart. Behalve kijken is er ook informatie over cursussen beeldhouwen en boetseren.

  • 17-Jarige bekent tien branden

    Met de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Zuidbroek heeft de politie deze week zeker tien branden opgelost. De knaap werd afgelopen maandag in zijn woning aangehouden na gedegen recherchewerk en enkele binnengekomen tips. Tijdens het verhoor bekende de minderjarige in 2007, 2008 en begin 2009 tien branden te hebben gesticht. Zo stak hij volgens eigen zeggen in oktober 2008 het keukengedeelte van een leegstaande woning aan de Spoorstraat in brand. De brandweer wist toen de brand te blussen. De schade viel hierdoor enigszins mee.

  • Gewonde bij frontale aanrijding

    Bij een frontale aanrijding op de Hereweg in Meeden is woensdagmiddag een 48-jarige automobilist uit Stadskanaal gewond geraakt. Een 20-jarige automobilist uit Vlagtwedde reed op de Hereweg en kwam in een bocht op de verkeerde weghelft. Hier reed op dat moment de Kanaalster die een aanrijding niet kon voorkomen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

  • Automobilist botst op voorganger

    Een 26-jarige man uit Hoogezand is zaterdagavond op de Scheemderstraat op de auto voor hem gebotst. Hierbij liep de laatstgenoemde bestuurder, een 46-jarige man uit Scheemda, een pijnlijk hoofd op. Hij kon ter plaatse worden behandeld. De 26-jarige man uit Hoogezand is met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De beide auto’s moesten worden afgesleept. Hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren wordt door de politie uitgezocht.

  • D.G. v.d. Noortbad tijdelijk gesloten

    Vorige week woensdag is er een leiding gesprongen bij het D.G. v.d. Noortbad in Muntendam. Dit is de reden waarom het zwembad tijdelijk moest worden gesloten. Inmiddels is de leiding weer gerepareerd, het zwembad weer gevuld en wordt het water weer op temperatuur gebracht.
    Naar verwachting opent het zwembad a.s. donderdag weer haar deuren voor u.

  • Hersenstichting zoekt collectanten

    In de eerste week van februari wordt de collecte voor de Hersenstichting Nederland gehouden. Hiervoor zijn we op zoek naar nieuwe collectanten. U kunt met een paar uurtjes van uw tijd bijdragen aan een betere toekomst voor hersenpatiënten.
    Uiteraard loopt u in uw eigen woonplaats en uw eigen wijk. Als u zich heeft aangemeld, neemt de coördinator contact met u op. Hij/zij zal dan aan u vragen hoeveel tijd u beschikbaar heeft en overlegt vervolgens met u in welke straten u gaat collecteren.

  • Alpha-cursus in Muntendam

    Voor iedereen die op zoek is naar de diepere betekenis van het leven.
    Op dinsdag 15 september aanstaande start men weer in Muntendam met een Alpha-cursus.
    Doordat de cursus afgelopen seizoen een succes was wil de organisatie deze cursus nog een keer geven. Deze cursus biedt een eigentijdse en laagdrempelige manier om kennis te maken met het christelijk geloof. De cursus duurt in het totaal 12 weken, één avond per week en een kort weekend.

  • Muzieklint op Farmhaase

    Menigeen zal zich afvragen wat Farmhaase nou eigenlijk is. Op zaterdag 12 september heeft u een unieke kans om dit centrum van binnen èn buiten te bezichtigen. Er wordt een kopje koffie/thee aangeboden en u kunt genieten van de muziek van “The Caml Quartet” en “Jos Haase and friends”.

  • Imca Marina opent modezaak Apotheker

    Een droom is in vervulling gegaan voor Heny Apotheker door de opening van haar eigen damesmodezaak in Veendam.
    Henny Apotheker is al jaren ambtenaar bij de gemeente Menterwolde. Zij is begonnen toen het gemeentehuis nog aan de Middenweg in Muntendam stond. Toen de gemeente Muntendam in 1990 werd heringedeeld met Meeden en Oosterbroek werkte zij vanaf dat moment voor de gemeente Menterwolde.
    Modezaak Apotheker

  • CDA Menterwolde en de gemeenteraadsverkiezingen

    Van de week is CDA Menterwolde met een enthousiaste aanhang bezig geweest met de voorbereidingen aan  het verkiezingsprogramma. Het bestuur heeft  hiervoor samen met leden en belangstellenden een mooie fietstocht gemaakt en dit vervolgens afgerond met een gezellige barbecue.
    Tijdens deze inspirerende activiteiten en in een omgeving waar de leden een actieve rol speelden is het concept verkiezingsprogramma gepresenteerd.

  • Weerweetjes en wat we zien in de lucht

    Zaterdagnacht van 12 op 13 september is een meteorenzwerm zichtbaar aan de zuidelijke hemel op 38º hoogte.
    Vandaag bereikt de meteorenzwerm Pisciden zijn maximum. De zwerm staat rond 02:30 uur in het hoogste punt, 38° boven de horizon. Onder ideale omstandigheden zijn er zo'n 5 meteoren per uur te verwachten. De meteoren zijn traag en hebben lange sporen. Rond 06:30 uur gaat het schemeren en om 07:09 uur komt de Zon op. De Maan is voor ongeveer 50% verlicht.

  • Beatlesweek in Veendam

    20 t/m 26 september ‘Beatles in Veendam’ met tal van activiteiten
    In de week van 20 tot en met 26 september staat Veendam in het teken van de Beatles. Het bruisend middelpunt is Cultuurcentrum vanBeresteyn waar de meeste activiteiten plaatsvinden.
    In september is het 40 jaar geleden dat er definitief een einde kwam aan het Beatles-tijdperk. 
    Beatlesweek Veendam

  • Petruskerk is open!

    Het is a.s. zaterdag 12 september weer de tweede zaterdag in september, al vele jaren de Open Monumenten Dag. In Menterwolde doet de Petruskerk daar al lange tijd aan mee: van 10.00 uur tot 17.00uur is de kerk dan geopend en kunnen belangstellenden het oude gebedshuis en het orgel daarin bewonderen.

  • Trikers strijken neer in Noordbroek

    Het is de trikers erg goed bevallen vorig jaar en daarom komen ze graag nog eens terug naar Noordbroek. Deze week, om precies te zijn van 10 tot en met 13 september, organiseert De Wit Trikes het twaalfde internationale Trike Treffen op het terrein achter Boerderijcafé Mausel in Noordbroek.
    Velen zullen zich de intocht van de prachtige driewielers van vorig jaar nog herinneren. Vanaf donderdag komen de trikers, uit Nederland, Duitsland en België massaal naar Noordbroek, om daar in een gezellige sfeer hun tenten op te slaan.

  • Bewegen is gezond’

    ‘Dit is het motto van vandaag en morgen.
    Ook de Culturele Raad Muntendam wil de mensen op een prettige manier laten bewegen middels een fietstocht op zondag 13 september a.s. Start en einde van deze fietstocht is “De Menterne” in Muntendam. Er wordt ’s ochtends gestart en dan gaat de tocht naar de Blauwe Stad. Tijdens de tocht zijn er enkele stopplaatsen met o.a. een leuk atelier. Bij terugkomst in ‘De Menterne’ wordt een heerlijke kop snert geserveerd.

  • Run Winschoten 2009

    Op zaterdag 12 september zal weer de Run van Winschoten plaatsvinden. SOS Muntendam zal met drie teams deelnemen aan de 10 x 10 km estafette. Tevens zullen de vier onderstaande leden proberen om 50 km solo onder de zolen te slijten.
    Run 2009
    Voorwaar een uitdaging en mocht u deze mooie run ook willen bezoeken, laat niet na om ze aan te moedigen.
    Het zal ze zeker sterken om hun doel te behalen.

  • NNTTM organiseert manifestatie “Stoom & Trein”

    Zoals u in het vorige nummer van de Tussenklappen heeft kunnen lezen, organiseert het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum komend weekend een grote manifestatie in de locomotievenloods “De Oude Remise” te Bad Nieuweschans. Deze manifestatie is het gevolg van een samenwerking tussen het NNTTM en Stichting Bruisend Bad Nieuweschans.