mei 2009

  • Bogor stuurt brief aan raadsleden

    Aanstaande donderdag 7 mei zal tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad de raadsleden worden gevraagd zich uit te spreken over een tweetal ontwikkelingsvarianten van het centrum van Zuidbroek.
    Op o.a. omroep Menterwolde zijn delen van een brief, verzonden door de firma Bogor BV (eigenaar van het voormalige supermarktpand) aan de leden van de raad, voorgelezen.

  • 15 Jaar dierenartsenpraktijk Schildwolde

    Voorheen was de naam van de praktijk Midden Groningen, sinds 1 maart is het dierenartsenpraktijk Schildwolde. De dierenartsenpraktijk is op 1 mei 2009 15 jaar gevestigd aan de Meenteweg te Schildwolde.
    Dierenartsenpraktijk
    En daar wil de praktijk aandacht aan besteden in de maand mei. Onder meer door iets te betekenen voor het goede doel Brooke Hospital for Animals.

  • Grote boekverkoop!

    Zaterdag 16 mei is er van 10.30 - 16.00 uur een grote verkoop van bibliotheekboeken. Er zijn veel cd’s en dvd’s, jeugdboeken, romans en informatieve boeken over allerlei onderwerpen.

    Keuze uit heel veel titels!!
    Ideaal voor de vakantie of dat ene boek dat u altijd al wilde hebben. Alles zeer scherp geprijsd! De verkoop is in de foyer van cultuurcentrum vanBeresteyn, Museumplein 5e,  Veendam.

  • Speurtocht

    Afgelopen zaterdag organiseerde de Stichting Jeugdwerkgroep een speurtocht voor iedereen.
    De opkomst was geweldig te noemen. Ook de mensen van Zorgboerderij ‘Het Dekkersnest’ hebben hieraan meegedaan. De tocht ging langs de mooiste plekjes van Muntendam. Onderweg moesten er verschillende opdrachten worden gedaan. Na afloop was er voor iedereen een traktatie. Moe maar voldaan keerde men weer huiswaarts. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

  • Pinquin kampioen

    In de zwemwereld is zwemclub de Pinquin uit Zuidbroek een begrip. Al jaren worden er individueel uitstekende prestaties neergezet. Het maakt niet uit wat voor kampioenschappen het zijn: Nederlandse, Groninger, Speedo, Master of langebaan kampioenschappen, er zijn altijd zwemmers die zich hier voor kwalificeren en voor de nodige medailles zorgen.
    Pinguin

  • Concert op het Schnitgerorgel Noordbroek

    Op zaterdag 16 mei is er weer een concert op het Schnitgerorgel in de Kerk te Noordbroek. Ludolf Heikens uit Midwolda speelt een programma met bekende orgelwerken van Johann Sebastiaan Bach (Concerto in G, Allein Gott in der Höh sei Ehr, Praeludium und Fuge in e BWV 548) en Georg Böhm (partita Freu dich sehr o meine Seele / Praeludium und Fuge in d).
    Schnitgerorgel

  • 2e Menterwolmer Fysioloop

    Fysiotherapie Menterwolde zal ook dit jaar, samen met de Gemeente Menterwolde, de organisatie op zich nemen voor de 2e Menterwolmer Fysioloop. Men hoopt dat veel deelnemers zich weer zullen inschrijven. Het evenement zal plaatsvinden op het terrein van de ijsbaan.
    De  Menterwolmer Fysioloop bestaat uit vijf onderdelen:

  • Veronzinsels in de Vlinderij

    Vanaf begin mei 2009 hangen in De Vlinderij prints van de hersenspinsels van Lowieke van der Heide.
    De onlangs naar Zuidbroek verhuisde beelddichter maakt gedichten, gedachten of hersenspinsels; hoe je het maar noemen wilt. Korte, krachtige poëtische teksten, die ergens over gaan. Met verf of foto’s maakt zij daar een achtergrond bij.
    Vlinderij

  • Is de magnetron veilig..?

    Recent stond in een regionaal dagblad een artikel over de veiligheid van een magnetron. Dit artikel kan aanleiding geven tot een discussie over de stralings-problematiek in het algemeen. Sinds 3 jaar is werkzaam als woonbioloog. Hij weet inmiddels uit ervaring, dat een magnetron helemaal niet zo veilig is. Volgens hem is de huidige technologie de veroorzaker van veel meer verstoringen in en om het huis.
    Adam Ammersken

  • Nationale herdenking 4 mei 2009

    Op maandagavond 4 mei vond de Nationale Herdenking plaats. In alle vier dorpen van Menterwolde stonden we stil bij allen -burgers en militairen- die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.
    Elk dorp had zijn eigen programma.
    4 Mei herdenking

  • Ruim twee miljoen voor Centrum Zuidbroek

    Tijdens de extra raadsvergadering van 7 mei stelt de gemeenteraad van Menterwolde unaniem 2,2 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van het centrum van Zuidbroek. Er werd aan de raadsleden gevraagd een keuze te maken uit twee opties maar dit was voor de raadsleden een brug te ver.
    Aan het college is gevraagd zo spoedig mogelijk de bevolking van Zuidbroek te raadplegen over de beide mogelijkheden en beide plannen verder uit te werken.

  • fietser gewond na aanrijding

    Veendam - Een 27-jarige inwoner van Muntendam raakte maandagavond gewond bij een aanrijding op de kruising van de Brouwersweg en de Weeversstraat in Veendam. De man verleende op zijn fiets vermoedelijk geen voorrang aan een 41-jarige automobiliste uit Veendam en werd geschept. De fietser werd per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie zette de oorzaak van de aanrijding op papier.

  • Het kostuumdrama The Duchess

    BeresteynLiefhebbers van kostuumdrama’s kunnen hun hart ophalen op maandagavond 18 mei. Dan draait de Filmliga Veendam de film  The Duchess. De steenrijke hertog van Devonshire trouwt met de oogverblindend mooie Georgina Spencer.
    Een sprookjes huwelijk dat door alle burgers van het graafschap Devonshire op de voet gevolgd wordt. Maar is het wel zo mooi als het lijkt? De Britse hertogin Georgina leefde in de achttiende eeuw. De modieuze vrouw van de Hertog van Devonshire was mateloos populair bij het volk. Ze kwam op voor de rechten van vrouwen en was geïnteresseerd in politiek, terwijl dat in die tijd nog een echte mannenzaak was. 'Iedereen houdt van haar, behalve haar man', zeggen de hovelingen in de film over haar. En dat klopt, want de hertog (Ralph Fiennes) is ernstig teleurgesteld in haar. Hij wil dat Georgina (Keira Knightly) hem een zoon schenkt. Maar als dat niet lukt, begint de hertog iets met Georgina's beste vriendin. Tot overmaat van ramp valt ze zelf als een blok voor de knappe politicus Charles Grey.

  • DIPLOMAZWEMMEN

    Zaterdag 2 mei jl. hebben 54 kandidaten in het D.G. van den Noortbad te Muntendam afgezwommen voor de diploma's A, B en C. Dit gebeurde onder grote belangstelling van vaders, moeders, opa's, oma's, broertjes en zusjes. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzeressen J.K. Ploeger, T. Wiering-Ootsrehuis en H. Mulder. Alle kandidaten zijn geslaagd.

  • Alzheimercafé

    Het eerstvolgende Alzheimercafé is 20 mei, locatie A.G. Wildervanck. Het thema van deze avond is: "Levenseinde".
    Gast Pieter Mul van Lentis en gespreksleider Hilda Schipper. Alzheimercafé is een samenwerking tussen A.G. Wildervanck, de Breehorn en Compaen. Iedereen is welkom, patiënt, partner, familie, ouders, kinderen en betrokkenen.

    Geen vervoer, even een belletje naar Trijnie Oosterhuis 619377, hier zijn geen kosten aan verbonden.

  • Openhuisdienst

    Zondag 17 mei organiseert de Baptisten gemeente Muntendam weer haar maandelijkse openhuisdienst. Thema van deze dienst is: “Ten rules, one life, one chance”. Deze dienst zal voor een zeer groot gedeelte door de jeugd worden ingevuld door middel van Sketch, zang en meer.
    Tevens is er medewerking van het combo. Aanvang is 10.00 uur in het Witte Kerkje, Kerkstraat 120 te Muntendam.

  • Start met voorbereidingen gemeenteraadsverkiezingen

    In maart 2010 worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Er wordt gewerkt aan een vernieuwde kandidatenlijst en een commissie is al druk in de weer om het verkiezingsprogramma te schrijven. Vooruit kijken en werken aan een krachtige gemeente. Een gemeente die voor zowel de huidige als toekomstige bewoners aantrekkelijk is. De wensen die leven onder de inwoners van Menterwolde nemen wij graag ter harte.

  • 400 Jaar Baptisme (1609 -2009)

    Jubileumavond in Muntendam. Zaterdag 16 mei a.s. is er in de sportzaal van de Menterne in Muntendam een jubileumavond t.g.v. 400 jaar Baptisme (wereldwijd). Een werkgroep vanuit een aantal noordelijke Unie en onafhankelijke Baptisten gemeenten hebben een gevarieerd programma samengesteld.
    Er is medewerking van: ds. J.H. Hofman - zangeres Joyce Bodewes -chr. Cabaretiere Ada Hollander- dramagroep - chr. brassband Elad.

  • 2e Menterwolmer Fysioloop

    Fysiotherapie Menterwolde zal ook dit jaar, samen met de Gemeente Menterwolde, de organisatie op zich nemen voor de 2e Menterwolmer Fysioloop. Men hoopt dat veel deelnemers zich weer zullen inschrijven. Het evenement zal plaatsvinden op het terrein van de ijsbaan. De  Menterwolmer Fysioloop bestaat uit vijf onderdelen:

  • Vroeg op pad met de boswachter

    De vereniging vrienden van de Heemtuin organiseert twee vroege wandelingen o.l.v. de boswachter: één op zaterdag 16 mei en één op Hemelvaartsdag, 21 mei. Twee kansen dus om van de net ontwaakte natuur te genieten: de vogels bij het Schildmeer of de vogels en bloemen in de Weide en Tussen de Venen.
    Op zaterdagmorgen 16 mei is er een wandeling rond het Schildmeer.
    Heemtuin

  • Zuidbroekster historie in bibliotheek

    Vensterluiken van de inmiddels afgebroken boerderij Engels, oude plavuizen, oude klassenfoto’s, foto’s van historisch Zuidbroek, boeken over de geschiedenis van Zuidbroek.  Het is tijdens openingsuren allemaal te zien in de bibliotheek van Zuidbroek. De expositie loopt van 20 mei tot 20 juni en zal op 20 mei om 15.00 uur geopend worden door wethouder Mario Post.
    Samenwerking Historische Kring Menterwolde/bibliotheek.

  • Feestweek Meeden in teken sport

    Meeden staat deze week in het teken van de sport, het thema van de feestweek, georganiseerd door de Stichting Metmans. Heel Meeden is voorzien van de nodige versieringen en dat daar soms zeer mooie creaties tussen zitten bewijzen bijgaande foto, gemaakt aan de Hereweg te Meeden.
    Feestweek Meeden
    Vier regentonnen en plantenbakken zijn omgetoverd tot tennisspelers.

  • Mijnheer de voorzitter, geachte raadsleden,

    Ingezonden,
    Ik kan mij herinneren dat op de eerste voorlichtingsavond in de Broeckhof door u, burgemeester, als woordvoerder namens de gemeente Menterwolde, ons werd medegedeeld dat de gemeente graag “transparant” wilde zijn naar de bevolking van Zuidbroek terzake invulling plan “Pijpstraat e.o.”.
    Ook op de tweede bijeenkomst viel weer het woord transparant en werd gesproken over de bevolking te informeren over hetgeen in het dorp speelt; destijds outlet center.
    Mevr. Swierenga

  • Ruim twee miljoen voor Centrum Zuidbroek

    Tijdens de extra raadsvergadering van 7 mei stelde de gemeenteraad van Menterwolde unaniem 2,2 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van het centrum van Zuidbroek. Er werd aan de raadsleden gevraagd een keuze te maken uit twee opties, maar dit was voor de raadsleden een brug te ver. Aan het college is daarom gevraagd zo spoedig mogelijk de bevolking en middenstand van Zuidbroek te informeren over de twee mogelijkheden, hun mening te vragen en beide plannen verder uit te werken.
    7 Mei

  • Ruiten van diverse woningen vernield

    De politie doet onderzoek naar de vernieling van diverse ruiten in Muntendam. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in de JF Kennedylaan, S. Sjarirweg en de Kerspellaan van zeker vier woningen ruiten ingegooid. Het ging in alle gevallen om ruiten aan de voorzijde van de woningen. In de Kerspellaan zag een getuige vlak na de vernieling twee jongens op een fiets. Het is niet bekend of zij bij de vernielingen betrokken zijn.

  • Straatvoetbal bij Autorama

    Op 23 mei a.s. wordt bij de Albert Heijn aan de Beneden Oosterdiep 165 in Veendam een KNVB Calvé Straatvoetbaltoernooi georganiseerd. Tussen 14.00 en 17.00 uur strijden 16 teams van jongens en meiden tussen 8 en 12 jaar tegen elkaar om de winst van het toernooi en daarmee een plek in de regiofinales. Het is de bedoeling om met de (54) straatvoetbaltoernooien zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen én het plezier van voetbal te laten beleven.

  • Uw bestelbus omgebouwd tot buscamper

    Een jaar geleden is Ger van der Veen in Zuidbroek komen wonen. Al vier jaar houdt hij zich bezig met het ombouwen van bestelbussen tot buscamper en nu doet hij dat vanuit Veendam. Het was na een vakantie dat hij met zijn vrouw vanuit Kroatië met caravan achter de auto terugreed naar huis. Het echtpaar was er toen erg zat van dat zij constant werden ingehaald. Reden om na thuiskomst de eerste buscamper in te gaan richten.
    Camper ombouw

  • Abdi Said Hassan wint

    Abdi Said Hassan van de sv Veendam heeft zondag de Valkema Parkstadloop, de 5e wedstrijd van het Univé Loopcircuit 2009, op zijn naam gezet.
    De 17-jarige atleet uit Muntendam versloeg clubgenoot Wim Opten in de eindfase van de wedstrijd. Abdi Said Hassan legde het parcours van 10 km af in een tijd van 32.46 min. Wim Opten finishte 2 seconden later. Derde werd Didier Senay uit Veendam in een tijd van 34.20 min.

  • Circus Kwartet

    Het circusfeest van de Tandem was een groot succes, waar clown Franky van circus Fiesta een geweldige show gaf met kinderen uit diverse klassen van de obs. de Tandem.
    Circus Tandem
    Tijdens de gymnastieklessen hadden de kinderen met Franky geoefend in allerlei circusacts, zoals jongleren, goochelen, acrobatiek en een heus dressuur nummer.