juli 2008

  • Vakantie omroep Menterwolde

    Uw lokale omroep gaat met vakantie en tevens vrijwilligers gezocht.

    Net als voorgaande jaren gaan de medewerkers tijdens de bouwvakweken met vakantie. De omroep zal van 14 juli t.e.m. zondag 3 augustus gesloten zijn. Tijdens deze weken kunt u luisteren naar radio noord. Op zondag 13 juli is de laatste uitzending met o.a leutje proat –weerbericht met Bertus en niet te vergeten de radioBINGO. Tevens is omroep Menterwolde dringend toch wel vriendelijk op zoek naar vrijwilligers.
    Mocht je interesse hebben voor het maken van radio neem contact met ons op zie website omroep. Wij wensen u prettige vakantie

  • Gevangenisstraf na mobiel bellen

    De politie heeft woensdagmiddag op de N33 bij Muntendam een 39-jarige automobilist uit Drachten aangehouden. De man viel op doordat hij met een mobiele telefoon aan zijn oor langs een politieman reed. Deze agent zette hem aan de kant en gaf hem een bekeuring. Navraag leerde dat de Fries nog een gevangenisstraf en een geldboete open had staan. Hij is daarop direct meegenomen naar het cellencomplex gebracht.

  • Job-Fun Jeugdtoernooi, groot succes!!!

    Dit jaar werd voor de eerste keer het Aloë-Job-Fun Uitzendbureau-Jeugd-Tennistoernooi gespeeld op het tenniscomplex LTC Aloë te Zuidbroek. In de week van 23 t/m 29 juni werd er in 11 verschillende categorieën gestreden op een zeer goed bezocht toernooi. Dit toernooi is mogelijk gemaakt door Job-Fun Uitzendbureau te Groningen en is gezien het succes een basis om verder aan te bouwen.
    aloe
    Maandag werd het toernooi geopend door de heer J. Gernaat (bestuurslid LTC Aloë) samen met de heer J. Kuiper (Directeur Job-Fun Uitzendbureau). Met behulp van het heerlijke weer werd begonnen met de eerste wedstrijden onder toeziend oog van de nodige toeschouwers, een trend die zich de gehele week heeft doorgezet.

  • Controles na meldingen omwonenden

    De politie heeft donderdag op diverse plaatsen in Noordbroek en Zuidbroek verkeerscontroles gehouden. De controles zijn uitgevoerd na meldingen van omwonenden over het rijgedrag van automobilisten. Zo heeft de politie klachten binnen dat sluipverkeer gebruik maakt van de straat Achter de Wal in Zuidbroek, terwijl deze weg alleen bedoeld is voor bestemmingsverkeer. Tijdens een controle in deze straat werden twee bestuurders bekeurd. In de Heiligelaan in Zuidbroek werden 58 voertuigen op snelheid gecontroleerd.

  • Spelweek in Muntendam van 4 t/m 8 augustus!

    De stichting Jeugdwerkgroep in Muntendam organiseert dit keer de spelweek alweer voor de 39e keer. Al jaren vormt de spelweek een afsluiting voor de zomervakantie van de jeugd van 4 t/m 12 jaar en staat gelijk aan actief vakantie vieren voor de jeugd in Muntendam. Dit jaar valt dit ook weer in laatste week van de basisschoolvakantie van maandag 4 tot en met vrijdag 8 augustus. De kinderen en ouders zijn de hele week welkom om mee te doen aan allerlei activiteiten. De jeugdwerkgroep pakt dit jaar weer flink uit!

  • Optreden Martin Korthuis bij de Vlinderij

    Zondagmiddag 6 juli 2008 was er een tuinconcert van Martin Korthuis in Theeschenkerij ‘de Vlinderij’ in Muntendam. In de mooie tuin werd er volop genoten van het werk van troubadour Martin Korthuis, geboren en getogen in Bedum. Het repertoire bestond uit zelfgeschreven liedjes in de Groninger taal, maar ook uit de muziek van Ede Staal.
    vlinderij

  • Supercoop Wollerich weer open!

    Woensdag 9 juli om 8.00 uur ging Supercoop Wollerich weer open. Na de brand van donderdagavond 26 juni jl. is er heel wat werk verzet. Met man en macht werden de schappen leeggehaald en daarna konden een schoonmaakploeg en schilders aan het werk. Na twee weken keihard werken is alles weer schoon en staan er weer nieuwe producten op de schappen en in de koelingen. Frederik Wollerich heeft veel reacties gehad. “Ik wil iedereen bedanken voor alle hulp en steunbetuigingen.

  • Veenkoloniaal Museum te Veendam weer op maandag open

    Het Veenkoloniaal Museum is vanaf juni tot en met eind augustus weer op maandag open. Het maandagbezoek komt langzaam op gang, maar het stijgt. De aarzeling ligt toch vooral aan het feit dat musea bijna traditioneel op de maandag gesloten zijn. Op zich vreemd, want toeristen die op zaterdag op hun vakantiebestemming arriveren hebben juist op de maandag zich genesteld en voldoende tijd om er op uit te trekken. Juist dan staan ze bij culturele instellingen vaak voor de dichte deur.

  • Diamanten paar in Noordbroek

    De heer D.H. Middel en mevrouw W.J.G. Middel-Oldenziel wonende aan de Sappemeersterweg in Noordbroek vierden dinsdag 8 juli jl. hun 60-jarig huwelijksfeest. Mevrouw Middel: “Dirk is 19 maart 1924 geboren op de boerderij van vele families Middel aan de Stootshörn”. Wobina (Biny) Middel-Oldenziel, ook vertrouwd met het boerenleven uit een bekend geslacht Oldenziel werd 17 mei 1927 geboren te Kielwindeweer (Hoogezand). Ze hebben elkaar ontmoet tijdens een dansavondje in Zuidlaren.

  • Nieuwe voorzitter voor Harmonie Orkest Voorwaarts Veendam

    Harm Hofman is de nieuwe voorzitter van Harmonie Orkest Voorwaarts Veendam. Voormalig gemeentesecretaris Harm Hofman volgt hiermee George Kral op. George Kral is vanaf 2002 voorzitter geweest en heeft veel voor de harmonie betekent. Tijdens zijn functioneren is het orkest gegroeid van 30 naar 40 leden. Ook is er in die tijd een dweilorkest opgericht zodat de financiële positie van de vereniging een sterke impuls kreeg. Verder heeft Kral het mede mogelijk gemaakt het dak van de repetitieruimte te vernieuwen.

  • Concert Kerk Noordbroek

    Op zaterdag 19 juli is het volgende zomeravondconcert op het orgel in de Kerk van Noordbroek. Gastorganist is dit keer Ingo Duwensee uit het Duitse Altenbruch. Hij is sinds 2000 titulair organist van de beroemde oude orgels in Lüdingworth en Altenbruch. Ingo Duwensee, afkomstig uit Stade werd als organist en clavecinist opgeleid aan de Musikhochschulen in Lübeck en Bremen. Concertreizen brachten hem naar Frankrijk, Denemarken, Rusland, Oostenrijk en Italië. In Noordbroek speelt hij een programma met Noord-Duitse meesters.

  • 30 Jarig jubileum jeugdsoos Malgré Tout!

    Dit jaar bestaat jeugdsoos Malgré Tout 30 jaar, en dat moet gevierd worden! 3 Dagen met spetterende activiteiten voor zowel jong als oud. We beginnen op donderdagavond 7 augustus met een smokkelspel. De vrijdagmiddag staat in het teken van de kleintjes, met een kindermiddag. 's Avonds kan iedereen zijn/haar zangtalenten laten horen bij de karaoke. Zaterdag 9 augustus is er 's middags een zeskamp. We sluiten de jubileumweek knallend af met een feestavond met optreden van de band 'New Light'!

  • Kinderspelweek Noordbroek van 4 t/m 8 augustus

    In de laatste week van de schoolvakantie wordt ook dit jaar een kinderspelweek gehouden. Door de brand in de jeugdsoos moesten we noodgedwongen op zoek naar een andere locatie. Die hebben we gevonden bij de Omnivereniging (voorheen het DDK-gebouw). Het thema van dit jaar is “Piraten”. Op maandagmorgen beginnen we met de opening. We zouden het leuk vinden als de kinderen zoveel mogelijk verkleed komen als piraat. Wie de opening doet, is nog een verassing. Daarna maken we een ronde door het dorp.

  • Boekpresentatie “Muntendam vrouger & nou” gemaakt door Ina Bos

    Afgelopen dinsdag 8 juli werd het eerste exemplaar van het boek “Muntendam vrouger & nou” aangeboden aan Mario Post wethouder van cultuur van de gemeente Menterwolde. In het bijzijn van familie, vrienden en genodigden werd het boek gepresenteerd. Het bevat foto’s en beeldmateriaal van het verleden en heden van Muntendam en is samengesteld door Ina Bos. De boekpresentatie vond plaats bij theeschenkerij “de Vlinderij” in Muntendam.

  • Uitlaat produceert te veel decibellen

    Een 24-jarige automobilist uit Groningen heeft donderdagochtend een bekeuring gekregen. De man werd op de N33 bij Muntendam gecontroleerd. De uitlaat van zijn auto bleek 111 dB te produceren, terwijl 88 dB het maximum toegestane geluidsniveau was. Het kentekenbewijs is ingenomen. Binnen vier weken moet hij met een aangepaste uitlaat komen voor de herkeuring.

  • Pleegadressen gezocht voor jonge poesjes

    De Dierenbescherming zoekt per direct pleegadressen voor kittens. Deze jonge katjes zijn extra kwetsbaar voor infecties en hebben meer persoonlijke zorg nodig dan onze asielen in Winschoten en Zuidwolde kunnen bieden. De meest geschikte pleegadressen voor kittens zijn met name mensen die ervaring hebben met katten en liefst zonder eigen katten (vanwege het mogelijke besmettingsgevaar) of met een aparte ruimte om de kittens gescheiden te kunnen houden van eigen dieren. Ook is eigen vervoer van en naar het asiel wenselijk.

  • Samenzang in Petruskerk

    Op zondag 27 juli wordt er in de Petruskerk te Zuidbroek een uur van samenzang georganiseerd onder de noemer “Oost-Groningen zingt”. In dit uur wordt er gezongen uit oude en nieuwe zangbundels zoals Johannes de Heer, het Liedboek voor de Kerken en Tussentijds. Het geheel staat onder begeleiding van organiste Jannie Spijkman uit Sappemeer die tevens enkele orgelsoli zal verzorgen. Aanvang 15:00 uur en de toegang is gratis, wel is er een collecte.

  • Exposite mevr. Wolthof in steunpunt

    Tot half augustus kunt u nog in het steunpunt in Noordbroek terecht om het werk van mevrouw Wolthof-Bulthuis te bewonderen. Vanaf haar 8e jaar is haar woonplaats Noordbroek. Samen met haar man hadden ze een garagebedrijf en ze hebben zeven kinderen grootgebracht. “Vanaf mijn vijftigste ben ik begonnen met deze hobby. Toen werd ik voorwerkster van de plattelandsvrouwen afdeling Noordbroek. Ik ging toen op cursus in Winschoten en heb hier allerlei technieken geleerd.”
    Wolthof

  • Rode kater gevonden

    Dinsdag 15 juli jl. hebben medewerkers van Drukkerij de Bruin te Zuidbroek een rode kater gevonden. Hij was gewond aan zijn oog en hij had erg veel pijn. De kater is opgehaald door de dierenambulance en is door hun naar de dierenarts gebracht. Hij is geopereerd aan zijn oog en inmiddels is hij herstellende en zit op zijn baasje(s) te wachten in het dierenasiel te Winschoten.
    Gijs

  • Buurtcomité “Rondom ’t veld”

    Buurtcomité “Rondom ’t veld” uit Noordbroek is op dit moment druk bezig met het organiseren van een touwtrek toernooi is samenwerking met “De Trekdropjes” en “De Spekjes”. Het is een toernooi voor professionele touwtrek teams, maar ook straten, families of vriendengroepen kunnen zich voor dit evenement opgeven! Ook zal er voor de kinderen voldoende entertainment zijn. De avond wordt afgesloten met een gezellig stukje muziek, een hapje en drankje!
    Let op de advertentie binnenkort in de Tussenklappen.

  • Gedragscodes voor sportvisserij in Ruitershorn

    Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. Maar mag je nu zomaar overal gaan vissen? Als sportvisser krijg je te maken met een aantal wetten en regels, bijvoorbeeld op het gebied van vereiste visdocumenten. Maar ook op het gebied van gesloten tijd aas- en vissoorten, minimummaten vissoorten en beschermde vissen. Indien je je niet aan deze regels houdt, kan dat een boete opleveren. Zoals bij iedere sport gelden dus ook voor de hengelsport bepaalde spelregels.
    Ruitershorn

  • Zuidbroek: conducteur in het gezicht gespuugd

    De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man zat in de trein en spuugde bij het uitstappen een conducteur in het gezicht. Vermoedelijk omdat hij even daarvoor een bekeuring had gekregen voor zwart rijden. De conducteur heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De Hoogezandster bleek bovendien nog aangehouden te kunnen worden voor een woninginbraak aan de Tegenhouder in Sappermeer eerder deze week. Ook had hij nog een geldboete danwel een dag cel open staan.

  • Waterskiën en Wakeboarden in Veendam

    Aan de Bergweg in Veendam is sinds kort een wakeboard en waterskivereniging. De vereniging Three60 is nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar daar gaat (als het aan hun ligt) binnenkort snel verandering in komen. Wakeboard- en watersportvereniging Three60 uit Veendam is van plan om binnen niet al te lange tijd uit te groeien tot een bruisende club van en voor enthousiaste 'waterratten' die hart hebben voor hun sport.

  • Op vakantie? 1-1-2 reist met u mee

    Uw vertrouwde alarmnummer werkt in heel Europa
    Onbezorgd genieten, daar gaat het om tijdens de vakantie. Daarom bereiden we ons goed voor. De route uitgestippeld, de tickets klaar, alles ingepakt. Maar onderweg of op bestemming kan er altijd iets gebeuren met u, uw reisgenoten of iemand anders. Dan is het goed om te weten dat de meeste Europese landen één noodnummer hebben. Voor spoedeisende hulp belt u ook op vakantie 1-1-2.

  • v.v. Meeden

    Aankomende maandag 4 augustus start de voetbalvereniging Meeden afdeling zaterdag weer de voorbereiding op het komend seizoen 2008 - 2009.
    Na vele jaren gespeeld te hebben in de 6e klasse E, wat zoveel inhield als verre reizen, vroeg vertrekken en laat weer thuis, mogen ze eindelijk dit komend voetbalseizoen uitkomen in de 6e klasse D.

  • Dierenasiel dupe van inbraak

    Het dierenasiel in Winschoten heeft in de nacht van vorige week maandag op dinsdag enkele ongewenste bezoekers gehad. Zij hebben zich met geweld toegang verschaft tot het kantoorgebouw en daaruit een tweetal computers ontvreemd. Met uitzondering van wat kleine artikelen wordt er verder niets vermist. Het asiel is echter bijzonder gedupeerd door deze inbraak, omdat met de computers ook de dierenadministratie verdwenen is, alsmede een aantal andere belangrijke bestanden.

  • Open Tuinweekend

    Tijdens het Open Tuinweekend van zaterdag 1 en zondag 2 augustus bij Tuingoed Foltz in Meeden geven de Noordhollandse wilgenteenvlechters Jan de Vos en José Schilder demonstraties in het maken van tuinornamenten van wilgenteen.
    Tuinweekend
    Zij vlechten een heel weekend en laten u kennismaken met de mogelijkheden van wilgenteen voor zowel praktische objecten als meer creatieve vormen.

  • Tegemoetkoming studie- en reiskosten nodig?

    * Wilt u zelf een opleiding gaan volgen?
    * Hebt u kinderen die het voortgezet onderwijs, een beroepsopleiding of een studie volgen?
    * Hebt u kosten in verband met deze opleiding(en), waarvoor u geen bijdrage ontvangt van een andere instelling?
    * Had u in 2006 een inkomen dat op of iets boven het minimum lag?
    Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van de Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds.

  • Tijdelijke verkeersmaatregelen Menterwolde

    Eénrichtingsverkeer J.F. Kennedylaan i.v.m. kinderspelweek
    Van maandag 4 t/m vrijdag 8 augustus 2008 is er een kinderspelweek in Muntendam. In verband hiermee is besloten om aan de J.F. Kennedylaan éénrichtingsverkeer in te stellen en wel zodanig dat genoemde straat bereikbaar is vanaf de Kerkstraat. Dit geldt van maandag 4 augustus 8.00 uur t/m vrijdag 8 augustus 18.00 uur.

    Omgeving Botjeszandgat
    Met ingang van 30 juli 2008 geldt voor de noordzijde van de Drostenlaan een parkeerverbod. Deze maatregel geldt tot 1 september 2008, of voor zoveel langer of korter noodzakelijk wordt geacht.

  • Het roer om!

    Veel mensen hebben de droom om een nieuw leven op te bouwen! Jan Radsma uit Muntendam heeft het werkelijk gedaan en heeft het roer van zijn leven omgegooid! Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Sinds kort vaart hij met zijn kruiser Hindrik Jan de Turfroute van het Zuidlaardermeer door het mooie Oost-Groningen richting Bareveld, de route die vanaf 1 mei 2008 weer open is! Jan Radsma is de eerste vijftien jaar van zijn loopbaan werkzaam geweest bij Avebe in de transport en logistiek.
    Radsma

  • Maisdoolhof geopend

    Zwerven in het maïs…… een andere manier om kennis te maken met de maïs die sinds een paar jaar volop wordt geteeld in Borgercompagnie. De Vereniging voor Dorpsbelangen Borgercompagnie heeft als Groene Ster-project een maïsdoolhof gerealiseerd in samenwerking met de firma Dankers (maïs en land) en het MMC-project ‘Cultuur in de Compagnieën’, die het doolhof deze zomer gaat gebruiken als podium voor culturele activiteiten.

  • Vakantie omroep Menterwolde voorbij

    Omroep Menterwolde is vanaf 4 augustus a.s. weer dagelijks te beluisteren. Voor de gehele programmering zie website omroep. Maandag starten de dagelijkse programma’s weer te beginnen met “op de koffie” vanaf 10.00 uur. De wekelijkse radioBINGO zal zondag 10 augustus weer zijn te beluisteren. Met ingang van 10 augustus is er een troostprijs te winnen op uw bingokaart (zie website omroep).
    Ook doet de omroep mee met De Zomerse 50 en deze zal worden uitgezonden op vrijdag 15 augustus van 18.00 tot 22.00 uur.

  • Muntendammer Oogstfeest

    Op 30 augustus a.s. zal het Muntendammer Oogstfeest worden gehouden in de Heemtuin en natuurpark Tussen de Venen. Op die dag zullen er zeer veel activiteiten in dit mooie gebied worden georganiseerd. Zo zal de Stichting het werkend trekpaard de roggeoogst van het afgelopen jaar dorsen met oude machines. Ook worden er bonen en erwten geoogst en zullen zij de akkers ploegen. Doel hiervan is om u te laten zien hoe dit vroeger gebeurde voor de komst van de grote machines.

  • Kater ‘Gijs’ is weer thuis

    Afgelopen week stond er in Tussenklappen dat medewerkers van drukkerij de Bruin een gewonde rode kater hadden gevonden. Nadat de kater naar het dierenasiel in Winschoten was gebracht is hij daar twee keer geopereerd aan zijn gewonde oog. Helaas hebben de dierenartsen zijn oog niet kunnen behouden.
    Kater Gijs 
    Maar er is ook goed nieuws, want dankzij de publiciteit is ‘Gijs’ nu weer thuis. Een dolgelukkige José kwam een boeket bloemen afleveren aan Kitty de Bruin van de redactie als dank voor de genomen moeite.

  • Kerk of zwembad?

    Het had weinig gescheeld of de bijzondere middeleeuwse romano-gotische kerk van Noordbroek had er niet meer gestaan. Eind jaren '60 gaf 1 stem de doorslag in de gemeenteraad van Oosterbroek (tegenwoordig deel van Menterwolde) bij het besluit om de kerk te laten restaureren. De politieke gemoederen liepen hoog op, want was het niet beter om het geld bijvoorbeeld voor een gemeentezwembad beschikbaar te stellen?
    Kerk Noordbroek

  • Tijdelijk onderkomen Wortelhok

    Jeugdsoos Wortelhok aan de Scheemderstraat in Noordbroek heeft tijdelijk onderdak. De jongeren van Noordbroek zijn na de sluiting van het jongerencentrum dakloos. Het oude clubgebouw is tot de grond toe afgebrand, nadat er voor de vijfde keer brand was gesticht. Na de derde brandstichting was de soos niet meer bruikbaar. Dit tot grote teleurstelling van de jongeren die er zo lang gebruik van maakten en nu elders hun heil moeten zoeken.
    Wortelhok