april 2008

  • Man gewond bij snoeien boom

    Een 59-jarige inwoner van Noordbroek is maandagmiddag gewond geraakt toen hij een boom wilde snoeien. De Noordbroekster maakte gebruik van een hoogwerker die werd bestuurd door een 67-jarige man uit Beerta. Deze Beertster gebruikte een bewegingshendel niet correct, waardoor de bak tegen de boom aan kwam en de 59-jarige man klem kwam te zitten. Het slachtoffer is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

  • Franse Romantiek in Veenkoloniën

    Onder dit motto brengt het kamerkoor Cantate Domino uit Meeden o.l.v. Anne Jan Brouwer een boeiend programma van Franse religieuze werken uit de 19e eeuw. De orgelbegeleiding is in handen van Henk de Vries en Dirk Swama. Henk de Vries verzorgt ook een tweetal orgelsoli. Geopend wordt met de feestelijke psalm 150 van César Franck. Verder worden uitgevoerd: Fauré's bekende jeugdwerk Cantique de Jean Racine en zijn ontroerende Requiem, een verstild Onze Vader van Duruflé en de intieme korte mis nr. 7 van Gounod.

  • Nieuwe productie Zonnebloem Theater Tournee

    Zonnebloemregio/afdeling Oost Groningen presenteert ‘In the Mood!’

    Het organisatiecomité van de Zonnebloem Noord- en Zuidbroek, Muntendam-Meeden... presenteert in samenwerking met Nationale Vereniging de Zonnebloem en Esther Bronkhorst Events, de matineevoorstelling In the Mood!
    Maggie MacNeal, Gemma van Eck en Jacqueline Aronson kruipen voor de Zonnebloem in de huid van de zussen La Verne, Maxene en Patty, oftewel de legendarische Andrews Sisters. Voor de vrijwilligers van de Zonnebloem en zieke en gehandicapte inwoners uit Noord- en Zuidbroek, Muntendam-Meeden… zal deze show op donderdagmiddag 15 mei 2008 te zien zijn in ‘De Boegschroef’ te Delfzijl.

  • Menterwolde in beeld op 360° panoramafoto’s

    Misschien is het u de laatste tijd ook opgevallen, een auto met oranje strepen die door Menterwolde rijdt. Af en toe staat hij stil, rijdt een paar meter voor- of achteruit en gaat weer verder. Wat gebeurt er nu precies? Het gaat hier om een bedrijf dat systematisch en grootschalig de omgeving in beeld brengt op basis van 360° panoramafoto’s (cyclorama’s).
    fotos

  • Toveroos toch op de planken

    Na de teleurstelling te hebben verwerkt van het niet doorgaan van de reguliere uitvoeringen is Toneelvereniging Toveroos niet bij de pakken neer gaan zitten. Een grote groep spelers voelde zich niet prettig met het feit dat er geen uitvoering zou zijn en heeft besloten een twee-akter in te studeren. Deze zal op vrijdag 18 mei in dorpshuis de Klipheerd opgevoerd worden. Een ieder, dus ook de donateurs, moet entree betalen. De donateurs is middels een schrijven verteld dat hun betaalde donateursgeld blijft staan voor volgend jaar.

  • Elektrisch fietsen ook goed voor gezondheid

    Uit een studie van TNO blijkt dat de e-bike meer mensen stimuleert om te gaan fietsen. En ook al vraagt elektrisch fietsen wat minder inspanning, de gezondheid vaart er wel bij. TNO liet 12 volwassen fietsers een proeftraject van 4,3 km fietsen op een elektrische fiets. De ene keer zonder elektrisch hulp, de andere keer met elektrische assistentie. Zoals te verwachten viel, vraagt trappen met een elektrisch steuntje in de rug wat minder energie.

  • Jongeren exposeren in bibliotheek

    In de bibliotheek van Veendam is een expositie van zelfportretten. De portretten zijn gemaakt bij het vak tekenen, door VMBO examen leerlingen van de theoretische leerweg, Winkler Prins. Van 3 april tot 13 juni zullen de portretten door de gehele bibliotheek hangen. Op 3 april tussen 14.10 en 14.45 zal de expositie geopend worden door de wethouder van onderwijs, de heer Klaas Steenhuis. De expositie is een onderdeel van het project “Pimp the Bieb”.

  • Judoka's goed op dreef

    Zaterdag 22 maart heeft Judo Ryu deelgenomen aan een judotoernooi in Kollum. Van Judo Ryu deden 8 judoka's mee. Op dit grote toernooi deden de judoka's uit Muntendam het uitstekend. Alle judoka's vielen dan ook in de prijzen. Maar kampioen van de dag was toch wel Alex Jonkman (gewichtklasse -30 kilo), door alle partijen te winnen mocht hij met een eerste prijs huiswaarts keren. judo-ryu

  • Judo Vereniging SHI-HAN

    Zaterdag 29 maart jl. had J.V. SHI-HAN uit Noordbroek een Opstap Regio Toernooi in Onstwedde. Er waren ± 85 deelnemers van verschillende judoverenigingen. De volgende judoka’s hebben een prijs gewonnen. De eerste prijs was voor: Anouk v/d Veen, Keven Westerhof, Joran Knol en Sibrian de Jong, de tweede prijs was voor Robin Westerhof.
    Shi-Han

  • Wijziging verkeersregels

    Per 1 april 2008 veranderen een aantal verkeersregels. Wat verandert er voor u? Hieronder de belangrijkste wijzigingen.
    Bromfietsen:
    Op de rijbaan mogen bromfietsers en gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen voortaan 45 km/uur rijden. Dat is veiliger, omdat deze snelheid beter aansluit bij de snelheid van de auto’s op de weg.
    Let wel op: want op het (brom)fietspad blijft de maximumsnelheid voor bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen 30 km/uur binnen de bebouwde kom en 40 km/uur daarbuiten.
    De maximumsnelheid van de snorfiets blijft 25 km/uur.
    Op de stoep of het voetpad mogen gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen niet harder rijden dan 6 km/uur. Dit in verband met de veiligheid van de voetgangers.

  • Sámen werken aan onze gemeente

    Donderdag a.s. 3 april om 20.00 uur in de Klipheerd. Daar vergadert dan Kritisch Menterwolde. En naast de leden, zouden wij ook graag belangstellenden en politiek geïnteresseerden willen verwelkomen. We zullen enkele huishoudelijke zaken behandelen, maar daarna praten we vooral over de politieke besognes. De termijn van de Raad is half voorbij. Terugkijken is zinvol. Maar nog zinvoller is het om op basis daarvan vooruit te kijken. Samen met de leden, samen met andere Menterwolmers.

  • Voortreffelijke voorspeelavond

    mvoVoor de voorspeelavond van afgelopen vrijdagavond beloofde Muziekvereniging Oosterbroek zich van een andere kant te laten zien. Deze keer niet een concert zoals u dat van hen kent, met een grote groep, maar optredens door individuen en kleine groepjes. Met als gevolg een andere muziekkeuze en een andere klank.

    Hóe anders, maakte de winnaar van de aanmoedigingsprijs Marcel Vierhoven wel het meeste duidelijk. Al zeker 15 jaar is hij slagwerker bij deze vereniging en daarnaast speelt hij bariton bij ‘de Brouk’n Bloazers’. Een solo op één van deze instrumenten had in de lijn der verwachting gelegen. Maar het publiek werd getrakteerd op een goed optreden op basgitaar, een instrument dat in een harmonieorkest in principe nooit te horen zal zijn. Verrassend, verrassend goed en dus beloond met de aanmoedigingsprijs!

    Ook konden de aanwezigen genieten van ‘De Zauberflöte’ van Mozart en ‘Czardas’ van Monti. Klassieke stukken, uitgevoerd door het klarinetkwartet van Muziekvereniging Oosterbroek: Eline Aardse, Renske Siebe, Leonie Zuur en Jelte Duister. Het publiek en de jury werden betoverd door de prachtige klanken van de klarinet! Zeer terechte winnaars van de hoofdprijs!

    Natuurlijk waren er nog vele andere optredens deze avond, maar het voert te ver om deze allen hier te beschrijven.
    Het was een geslaagde, muzikale en gezellige avond!

  • Tennisbanen TCM opgeknapt

    Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag heeft de raad E 107.105,00 voor de ombouw van vijf gravelbanen tot all-wheaterbanen op het tenniscomplex in Muntendam. Ook TCM zelft stelt een bedrag beschikbaar. De voordelen van een all-wheaterbaan zijn:
    - er is geen beregening nodig
    - de banen zijn nagenoeg het gehele jaar te bespelen
    - de banen zijn onderhoudsarm en zijn voorzien van een vaste belijning
    - de toplaag heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen als gravel.

  • 2 en 3 Juni stratenvolleybal!

    Ook dit jaar wordt weer het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi voor Noord- en Zuidbroek georganiseerd. Aan het toernooi kunnen teams deelnemen uit straten of buurten vanuit Noord- en Zuidbroek. Ook kunnen bedrijventeams meedoen. Er wordt gespeeld in de categoriën mix, heren, dames en jeugd. Het toernooi vindt plaats op maandag 2 en dinsdag 3 juni op het ZNC terrein in Zuidbroek. De opgave voor het toernooi is inmiddels geopend. Zie hiervoor de advertentie in deze krant. Ook bij de opgaveadressen zijn inschrijfformulieren aanwezig.

  • Open dag MVO!

    Het wordt alweer de 8e keer dat Muziekvereniging Oosterbroek een open dag organiseert! Dit jaar vindt deze plaats op 12 april 2008. Het belooft weer een gezellige, muzikale, informatieve middag te worden. De presentatie richt zich zoals elk jaar met name op kinderen: naast het luisteren naar de muziek mogen zij ook assisteren bij de optredens! Maar ook voor andere geinteresseerden is het een leuke manier eens kennis te maken met Muziekvereniging Oosterbroek.

  • Een fiets voor niets!

    Twee buurvrouwen trotseerden de kou, wind en regen, Suzie Klopping en Henderika Hofman uit Veendam zaten afgelopen vrijdagmorgen om twintig over acht voor de winkel van Elzenga’s tweewielers in Muntendam. De fietsenwinkel van Jan Elzenga aan de Middenweg in Muntendam werd zaterdag 29 maart wel met een heel speciale stunt geopend! Voor de eerste twee klanten had hij een gratis fiets. Het leek Suzie en Henderika wel een heel gemakkelijke manier om aan een fiets te komen en ze hadden dit al weken van te voren gepland, maar het verder aan niemand verteld.
    Elzenga

  • Historische Kring Menterwolde

    Om de ontwikkeling van steden te onderzoeken moet men gebruik maken van oude en nieuwere kaarten. Het is moeilijk om deze met elkaar te vergelijken. Door de primitieve middelen waarmee in vroegere jaren de kaarten werden gemaakt, zijn liggingen en richtingen niet altijd naar waarheid aangegeven. Vooral kaarten van steden zijn soms meer “fantasie” dan werkelijkheid. Kunsthistoricus en informaticus Dr.

  • Meeden Beweegt

    Bewegen is belangrijk, of je nu rent, loopt, wandelt of fietst, het is goed voor je lichaam en je gezondheid.
    Meeden is een leefbaar dorp van ruim 1800 inwoners die veel (sport)voorzieningen heeft zoals een zwembad, voetbalcomplex, tennisbanen en een dorpshuis. Hierbij gaat het met name om de georganiseerde sport. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om te wandelen, joggen, fietsen en hard te lopen. Een kleine groep maakt hiervan ook daadwerkelijk gebruik. Bij benadering is er een groep van 50 personen die regelmatig diverse afstanden wandelt in Meeden.

  • Heb je t al heurd?

    T Centrum van Zuudbrouk gait op de schop.
    Zel ook ains een keer tied worren, mor dat ze din ook in ain loop de Broeckhof tegen de vlakte willen gooien, gait mie toch te ver.
    Dat er achterstallig onderhold is wil ik wel leuven, mor wel zien schuld is dat?
    Hebben ze mischain al wel langer waiten wat of de plannen waren en hebben ze der doarom niks aan doan?
    Gait het net zo mit de Broeckhof as toundertied mit ons zwembad, n zetje niks aan doun din gait het vanzulf wel of.
    De Broeckhof is n plek woar veul minsen heur dieverdoatsies hebben en woar kriegen wie zokswat weer.
    Netuurlijk, appartementen binnen ook mooi, mor hebben wie zo n verlet om zukse dingen?
    Der stoan al n tiedje appartementen leeg, binnen mischain duur in de verkoop, mor as ze nou ook ains in de verhuur goan, kinnen minsen ze din nog wel betoalen van heur AOW?
    Dat er wat doan mout worren, a la bonneur, mor blief van de Broeckhof of.
    Minsen in Menterwolde, pas op joen tellen, veur je der op verdacht binnen, heb je ook gain dorpshoes meer.
    Wel moakt zoch staark veur de Broeckhof.
    Mien stem heb je.

    Atty Roos

  • Meester Kees Heuker neemt afscheid

    Op 1 oktober 1969 is de jonge Kees Heuker door directeur dhr. Lambeck aangenomen op de basisschool gevestigd aan de Beatrixschool. Hij begon toen in de combiklas 4 -5 (nu groep 6-7), dus zijn eerste leerlingen zijn nu al in de veertig jaar. Hun kinderen heeft hij ook al in de klas gehad. 38,5 Jaar werken op dezelfde school, dat komt niet vaak voor.
    meester Heuker
    Meester Heuker heeft dan ook zeer veel leuke herinneringen, zoals de reunie in mei 2006 die gehouden werd voordat de Tandem verhuisde naar Het Kwartet. Veel oud-leerlingen heeft hij toen mogen begroeten. Hij heeft veel schoolreizen georganiseerd en erg leuk vond hij de 4-daagse schoolreis in 1986/1987 op de fiets naar Roden met de leerlingen en beginnend leraar Tonnie Smit. Dikke lol tijdens deze reis!

  • Frederik Wollerich eigenaar sportcentrum

    Vanaf eind maart heeft Frederik Wollerich eigenaar van supermarkt Supercoop in Muntendam, sportcentrum QuantumFit in Veendam overgenomen. Hij deed dit samen met zijn compagnon Henk ter Veer uit Tjuchem.
    Quantumfit
    Wollerich: ”Ik ken Henk al vanaf mijn 6e jaar en we hebben veel contact met elkaar.” QuantumFit, dat pas een maand open is, is overgenomen van Lucas Doddema. Hij moest de zaak vanwege financiële problemen van de hand doen. Wollerich: “Je hebt bij Quantum-Fit alle faciliteiten onder één dak, maar alle onderdelen staan apart, je loopt dus niet binnen voor een totaalpakket.”

  • Dorpshuis in de ban van de jaren 80

    Zaterdag 5 april stond het dorpshuis in Meeden in het teken van de tachtiger jaren. De dames van townhouse music haden de live band The Very 80s geregeld. De zeskoppige formatie zorgde al snel voor een goede sfeer. De ruim honderd bezoekers hadden gauw de smaak te pakken waardoor de dansvloer de hele avond bezet was. De band speelde drie sets, vol met bekende nummers. “Een feest der herkenning”, zoals een van de enthousiaste bezoekers het verwoorde.

  • Srebrenica: ervaringen Coen Oosterveld

    GroenLinks Menterwolde organiseert op 9 april een openbare avond, waarin Coen Oosterveld over zijn ervaringen in Srebrenica zal vertellen. Coen Oosterveld is lid van GroenLinks en 12 jaar wethouder geweest van de gemeente Pekela. Nadat hij afscheid had genomen als wethouder is hij aan de RUG de mastersopleiding International Humanitarian Action gaan volgen. In het kader van die opleiding verbleef Coen een aantal maanden in Srebrenica. Hij heeft daar een studie gemaakt van het Jeugdbeleid.

  • Zangdienst Baptistenkerk

    (uit de bundel : J.d.H.) Wij nodigen u/jou uit voor een ZANGAVOND in de Baptisten kerk in Muntendam. Er wordt gezongen uit de bundel Joh. de Heer. Muzikale medewerking en zangbegeleiding: Joop en Hans Nijkamp ( accordeon) en Gerrit Veldhuizen basgitaar (uit Vroomshoop).
    Algehele leiding: ds. Johan Scholtens. Liederen uit de bundel van J.d.H. worden door velen nog graag gezongen.

  • Programma over groene monumenten

    Hoewel veel mensen bij monumenten aan gebouwen denken, zijn er ook talloze groene monumenten, waarbij de combinatie van natuur en cultuur bepalend is voor grote waarde van deze objecten. Daaronder vallen bijvoorbeeld stadsparken, kasteeltuinen en soms zelfs een heel bos. Deze monumenten zijn nooit door toeval ontstaan, ook al zien ze er nog zo ‘natuurlijk’ uit: ze zijn met net zo veel zorg ontworpen als gebouwen.

  • Oeckelenorgel concert

    Zaterdagavond 12 april 2008 heeft de Stichting van Oeckelenorgel een concert georganiseerd in de N.H. Kerk te Muntendam voor het be-houd en onderhoud van het van Oeckelenorgel. Het concert wordt gegeven door Martin van Heerde en Marco Bouw. Zij brengen werken van Bach en Händel, koraalbewerkingen en im-provisaties. Beide concertgevers spelen solo, maar daarnaast wordt er 4 handig gespeeld op het van Oeckelenorgel en een elektronisch Monarke/ Johannus orgel. Een dubbelconcert op een orgel uit 1864 en een orgel van deze tijd.

  • Dagboottocht Zonnebloem

    Donderdag 3 april jl. ging de Zonnebloem afd. Noord- en Zuidbroek met hun gasten uit varen over de Friese Meren. 70 Gasten werden van huis gehaald door vrijwilligers en gebracht naar de parkeerplaats bij v.d. Valk, waar twee touringcarbussen klaarstonden om onze gasten te vervoeren naar Drachten.
    zonnebloem
     Toen alle gasten en vrijwilligers in de bus hadden plaats genomen, werd iedereen welkom geheten en een fijne dag gewenst door voorzitter mw. van Kleef. Met een kleine vertraging ging het naar de Haven in Drachten, waar het Zonnebloem schip al lag te wachten. Het gezelschap werd hartelijk ontvangen door de kapitein en zijn bemanning.

  • Afscheid Dokter ten Wolde

    Per 1 mei a.s. neemt dokter ten Wolde na 35 jaar huisarts te zijn geweest in Zuidbroek afscheid. Er is een comité bestaande uit 4 personen, dat ervoor wil zorgen dat de heer ten Wolde een afscheid krijgt waar hij nog lange tijd met plezier aan terug kan denken. Zij organiseren en zamelen geld in voor een afscheidsreceptie welke op 29 april a.s. gehouden zal worden in de Broeckhof. Daarom is er een bankrekening geopend waarop iedereen die de heer ten Wolde een warm hart toedraagt een bijdrage kan storten.

  • Groep 5/6 Europaschool krijgt taart

    Dinsdagmiddag 1 april heeft de wethouder van onderwijs van de gemeente Menter-wolde, dhr. M. Post, een taart uitgereikt aan de kinderen van groep 5/6 van de Europaschool in Muntendam.
    Fringo
    De kinderen hadden de traktatie en zijn bezoek te danken aan hun goede prestatie bij FRINGO. FRINGO is een leesbevorderingsprogramma waarmee de groep landelijk de 9e plaats behaalde. Een felicitatie waard vandaar een taart. De kinderen hebben aan dhr. Post uitgelegd wat FRINGO is en wat ze allemaal gedaan hebben. Ook hebben ze samen nog een extra les gedaan. Dhr. Post is de gehele middag gebleven om zelf te ervaren hoe ze op de Europaschool bezig zijn met leesonderwijs. Lezen is een speerpunt op de Europaschool. Er wordt op zeer veel verschillende manieren aandacht besteed aan lezen. Dat is ook de reden dat de Europaschool zich wil profileren als een leesschool.

  • Concert Kerk Noordbroek

    Op zaterdag 12 april is er weer een concert in de serie “Noord-Duitse orgelcultuur” in de Kerk van Noordbroek. Het monumentale Schnitger-orgel uit 1696, representant van de 17de eeuwse Noord-Duitse orgelbouw, leent zich bij uitstek voor deze muziek, die haar hoogtepunt vond in komponisten als Nicolaus Bruhns, Vincent Lübeck en Dieterich Buxtehude.
    Peter Westerbrink speelt een feestelijk programma rond het Paaslied Christ lag in Todesbanden, met tekst van Maarten Luther en een melodie uit 1524 van Johann Walther.

  • Onderhoud graf geliefde in goede handen

    Als u niet in staat bent om het graf van uw dierbare te onderhouden dan neemt Grafonderhoud Dontje deze taak respectvol en zorgzaam van u over. De afgelopen jaren deed Willem Dontje dit werk voor zijn hobby. Nu gaat hij dit tegen betaling naast zijn gewone baan erbij doen. Doordat hij reeds een inkomen heeft kan hij de prijzen redelijk houden.
    Dontje

  • Openhuisdienst

    Zondag 20 april organiseert de Baptisten Gemeente Muntendam weer haar maandelijkse openhuisdienst. Het thema is “Sorry zeggen ". Er zal een bijdrage zijn middels een sketch. Aanvang is 10.00 uur in het witte kerkje in Muntendam, Kerkstraat 120.

  • Verkeersveiligheidslabel voor Amerikaschool

    Afgelopen donderdag was het feest op de Insp. Amerikaschool in Noordbroek. Als tweede school in Menterwolde, na obs burg. Verkruisenschool, ontving de school het verkeersveiligheidslabel. Dit label werd in ontvangst genomen door Ellemieke Reinsema, de oudste leerling en Sander de Jong, de jongste leerling van de school. Het bord werd natuurlijk meteen opgehangen. Intussen lieten alle leerlingen een blauwe ballon op. Hierdoor had de school tijdelijk ‘een ballonnenboom’. Verkeer is altijd gevaarlijk, vooral voor kinderen.

  • Muziekvereniging Oosterbroek

    Wanneer heeft een vereniging toekomst? Het speekwoord luidt: ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. En dat het daarmee wel goed zit bij Muziekvereniging Oosterbroek, bleek afgelopen zaterdag wel tijdens de jaarlijkse open dag. Voor een zaal gevuld met zo’n 45 man publiek, waaronder veel mogelijke nieuwe jeugdleden, speelde het leerlingenorkest van de vereniging. Dit leerlingenorkest bestaat uit 13 leden, waarvan de meesten tussen de 11 en 13 jaar oud zijn. Deze leden zitten allen op les en hopen binnen 1 tot 2 jaar in de harmonie plaats te nemen.

  • Geslaagde show Modehuis Boiten

    Afgelopen woensdag 9 april hield Modehuis Boiten uit Muntendam haar modeshow in “de Menterne”. Twaalf mannequins showden op deze gezellige en drukke avond de zomermode collectie voor 2008. Heerlijk om al die zomerse kleding voorbij te zien komen. De aanwezigen waren enorm positief over de collectie die deze avond getoond werd. Veel zwart-wit tinten, beige, jeans, marine en rood. De allernieuwste trends passeerden de revue! Het is allemaal mogelijk deze zomer.

  • Vernieling en diefstal gemeentelijke eigendommen

    Regelmatig wordt de gemeente geconfronteerd met vernieling en diefstal van gemeentelijke eigendommen. De schadenota bedroeg direct na de jaarwisseling € 12.000,--, als gevolg van de vernieling van onder meer 8 prullenbakken, 32 verkeersborden en 3m2 wegdek (asfalt). Ook de mensuren voor reparatie en herstel zijn hierin meegenomen. Per 1 april 2008 staat de teller op een bedrag van € 23.000,--. De grootste schadepost in het eerste kwartaal was de diefstal van lood van het dak van de gymzaal van de Inspecteur Amerikaschool in Noordbroek.

  • Cursus Tekenen/schilderen in Broeckhof

    Volgende week donderdagavond start er een basiscursus tekenen/schilderen in dorpshuis de Broeckhof te Zuidbroek. Heeft u altijd al de basisbeginselen van tekenen/schilderen willen leren, maar dit nooit aangedurfd? Dan kunt u nu terecht in de Broeckhof. In een klein groepje krijgt u les van een gediplomeerd docent tekenen/schilderen, mevr. E. de Jong uit Hoogezand. In het cursusbedrag is inbegrepen: - lesmateriaal-stencils - teken/schildermaterialen (in bruikleen), zoals potloden, kwasten, verf, papier etc. Geïnteresseerd?

  • "Oh gut oh grut" 5 dagen geopend

    Thuishuis Oh gut oh grut bestaat inmiddels al ruim drie jaar. Het afgelopen jaar was de opvang al uit haar jasje gegroeid en is de speelkamer flink vergroot, dit natuurlijk tot groot genoegen van alle kinderen en Nikla Roosken. Er waren een aantal ouders die er belang bij hadden dat de opvang ook op de woensdag open zouden gaan en na enig overleg met de betrokkenen (gezin) is besloten om dit ook door te voeren.

  • Onderwijsdag Menterwolde

    Op woensdag 9 april heeft er weer een onderwijsdag plaatsgevonden in de gemeente Menterwolde voor al het onderwijzend personeel van de openbare en christelijke basisscholen. Ongeveer 100 personeelsleden verzamelden zich op de Tandem te Zuidbroek. Onder het genot van een kopje koffie werd hun het programma met als thema: Rondje Menterwolde, wat een bedrijvigheid! Om 9.00 uur ging het rondje Menterwolde van start.
    Onderwijsdag