maart 2008

  • Goud voor Lenn Hagenauw en Aniek Norder

    Zaterdag 3 maart heeft Judo Ryu Muntendam deelgenomen aan een groot toernooi in Tweede Exloërmond, dat georganiseerd werd door Judo Vereniging Juveko. 9 judoka's deden van Judo Ryu hieraan mee. Waarvan er 7 in de prijzen vielen. Lenn Hagenauw en Aniek Norder waren goed in vorm en mochten door goed technisch judo te laten zien het goud mee naar huis nemen. Vera Hinrichs moest in één haar meerdere erkennen en mocht huiswaaarts keren met het zilver.

  • F.N.V. Vrouwenbond

    Op 25 februari jl. hield de Vrouwenbond afd. Muntendam haar jaarvergadering. Na het officiële gedeelte werden de dames Daniels en v/d Velde gehuldigd i.v.m. hun 50- en 30-jarig lidmaatschap van de bond. Ze kregen een cadeaubon, bloemen en mevr. Daniels kreeg de gouden speld met robijn opgespeld.

  • Collecte Reumafonds

    Het Reumafonds start binnenkort met de jaarlijkse collecte in uw regio. Ruim 60.000 vrijwilligers gaan van 9 t/m 15 maart met een collectebus langs de deur om geld in te zamelen voor de reumabestrijding. Dat is hard nodig, zeker nu uit onderzoek in samenwerking met TNO blijkt dat reuma een volksziekte is. Eén op de vijf mensen in Nederland boven de twintig jaar heeft reumatische klachten.

  • Schaatsen met ‘De Bouwte Kluuners’

    Op 27 februari zijn ca. 40 inwoners van Meeden gaan schaatsen. Ze gaven gehoor aan de oproep om ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van IJsvereniging "De Bouwte Kluuners" hun kunsten te vertonen op het ijs van Kardinge. Van 13.00 tot 16.00 uur werden baantjes geschaatst op de 400-meterbaan en vooral door de jongsten geoefend op de ijshockeybaan. Na afloop werden de deelnemers getracteerd op patat met kroket of frikadel. Zo was dit de afsluiting van de festiviteiten die in december al waren begonnen met 'n geweldige apres-skiparty.

  • Succes voor ‘De Deurdouwers’

    ‘De Deurdouwers’ hebben weer een gezellige toneelavond in de Klipheerd verzorgd. Ze brachten het blijspel het Hoenderveld op de planken. De gebroeders Ham gaan kippenhokken ombouwen tot zomerhuisjes en willen deze gaan verhuren. Hoe dit te werk gaat zorgt voor grote hilariteit en vooral als je ziet wat voor gasten er op afkomen en hoe deze reageren.
    Deurdouwers

  • Nooit meer last van pijnlijke billen

    Een schoen moet passen - een fietszadel ook!
    Er zijn veel verschillende soorten zadels. Harde en zachte. Brede en smalle. Voor dames en heren. Maar welke is het beste? Voordat iemand schoenen koopt worden eerst de voeten gemeten. Voor zadels kan dat nu ook. Met de Bike Totaal Popometer wordt snel het zadel gevonden dat het best bij het lichaam past.

    Alleen in Zuidbroek.
    Het systeem is uniek in Nederland. Alleen bij een aantal Bike Totaal tweewielerspecialisten kan deze zadelmeting worden uitgevoerd, zoals nu ook bij Dijkhuis Tweewielers in Zuidbroek.
    Gewoon even gaan zitten.

  • Collecte Hersenstichting

    De Hoofdcollecte die onlangs werd gehouden leverde in Zuidbroek € 462,98 op. De opbrengst wordt door beide organisatoren, de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid, gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, zorgprojecten, publieks- en patientenvoorlichting. Geen collectant aan de deur gehad? Uw gift is nog altijd welkom op giro 950 t.n.v. de Hoofdcollecte. Wilt u volgend jaar collecteren? Bel mevr. Wapsenkamp, tel. 0598-452017 of surf naar www.hoofdcollecte.nl.

  • Meeuwen!

    Dankzij het mooie weer zijn de boeren dit jaar vroeg met het bewerken van de akkers. Op het poegen en zaaien komen honderden meeuwen af om zich aan wormen en larven in de grond tegoed te doen.
    Meeuwen
    Boer ten Rae was bezig met het zaaien van tarwe op de percelen tussen de A7 en het Winschoterdiep ter hoogte van Pedro Boat. De foto is gemaakt op 27 februari om omstreeks 15.00 uur.

    Ingezonden door: Albert Bergman, Zuidbroek.

  • Knutselochtend Steunpunt Noordbroek

    Op dinsdagochtend 11 maart organiseert het Steunpunt Noordbroek een paasknutselochtend in samenwerking met een ervaren bloemist. De kosten zijn inclusief materiaal, een kop koffie of thee en wat lekkers erbij. Beheerder Gerda Haaima weet graag van tevoren op hoeveel mensen zij kan rekenen, dus het verzoek is om uzelf uiterlijk 7 maart aan te melden bij haar.

  • Nationale Voorleeswedstrijd

    De Nationale Voorleeswedstrijd is een landelijk leesbevorderingsproject voor kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisschool. Dit jaar wordt de wedstrijd al voor de 15e keer gehouden. Op 6 maart aanstaande organiseert de Openbare Bibliotheek Veendam regionale voorronden van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze regionale ronden maken deel uit van 13 voorronden die in februari en maart op diverse locaties in de provincie worden georganiseerd.

  • Open dag de Parel

    Voor ouders en eventueel toekomstige leerlingen

    Op dinsdag 11 maart staan vanaf half 11 de deuren van de Christelijke basisschool “De Parel” in Muntendam open. Ouders die een keus moeten maken voor hun kinderen die binnenkort 4 worden, kunnen dan vrijblijvend binnen komen. De reden hiervoor is om ouders in staat te stellen de school te bekijken, de sfeer te proeven en kennis te maken met het personeel en ervaringen uit te wisselen met ouders van leerlingen. Ook mogen ze in de groepen kijken, terwijl de leerlingen les hebben. Vanzelfsprekend mogen ze hun kind meenemen.

  • Steunpunt Meeden en Emslandlager

    Waarom is het verhaal van de 15 concentratiekampen zo vlak over de grens met Duitsland zo onbekend? Deze kampen waren vanaf 1933 tot 1945 een uiting van de nationaal-socialistische overheersing. Het waren concentratiekampen voor politieke tegenstanders, maar ook krijgsgevangenen werden hier geïnterneerd. De gevangenen moesten dwangarbeid verrichten in het veen. Zij moesten het moeras met de hand ontginnen. Hoe onbarmhartig dat was klinkt door in het lied van de moorsoldaten.

  • Tijd voor...

    ...Workshop kruiden
    In samenwerking met de Heem-tuin wordt op donderdag 13 maart 2008 in Steunpunt Noordbroek een workshop over kruiden gehouden. De workshop begint om 13.30 uur en is gratis. Annigje Koning zal de workshop verzorgen. Zij heeft een eigen kruidentuin in Grolloo en verzorgt al jaren kruidencursussen.

  • Expositie ‘Met Palet en Penseel’

    Op dit moment exposeert de schildersclub ‘Met Palet en Penseel’ uit Oude Pekela in het gemeentehuis van Menterwolde. De olieverfschilderijen met diverse onderwerpen zijn tot eind april te bezichtigen. De schildersclub is in 1976 opgericht en maakte deel uit van de Stichting Mobiel. In die tijd een project voor mensen zonder werk. Later is ‘Met Palet en Penseel’ ondergebracht bij Stichting De Badde, een welzijnsinstelling in de gemeente Pekela.

  • E-bike primeurs op Voorjaarsmarkt

    Binnenkort zijn ze leverbaar, maar 9 maart zijn ze al te zien (en zelfs te testen) bij de stand van Dijkhuis Tweewielers op de Menterheem-Voorjaarsmarkt in Muntendam. Enkele modellen waren nog nergens eerder te zien en zijn dus echte primeurs! De fiets is een prettig en sportief vervoermiddel. Alleen kan voor sommige mensen het fietsen onder zware omstandigheden net iets te veel zijn. Een elektrische fiets (e-bike) is dan een oplossing.

  • Tijd voor...

    ...energievermindering in huis
    Het klimaat verandert. De aarde warmt op. Het energieverbruik neemt wereldwijd toe. Grondstoffen voor energieopwekking worden duurder. Dagelijks worden we overstelpt met informatie hierover. Maar wat kun je zelf doen aan het beperken van het verbruik van energie? Vanaf woensdag 12 maart kunt u er meer over lezen en zien in de Heemtuin te Muntendam.

  • Verkeersmaatregel wielerronde Zuidbroek

    Zondag 9 maart 2008 is er een wielerronde in Zuidbroek. De wedstrijd vindt plaats op de volgende wegen: Spitsbergen (start), Sappemeersterweg en Botjesweg. In verband hiermee zijn genoemde wegen van 8.00 tot 17.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. De wegafsluiting geldt niet voor bestemmings- en landbouwverkeer, met dien verstande dat vrije doorgang pas mogelijk is nadat de wegen door de aanwezige verkeersregelaars worden vrijgegeven.

  • Flinke stormschade

    Het stormachtige weer heeft flinke schade veroorzaakt. De storm zorgde voor veel schade en overlast. De eerste meldingen van stormschade kwamen zaterdagochtend rond 10.00 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer van de hulpdiensten in Groningen. Er zijn inmiddels vele tientallen meldingen over schade binnengekomen.
    Stormschade
    Op verschillende plaatsen in de provincie moest de brandweer in actie komen voor het verwijderen van omgevallen bomen en afgewaaide takken. Meerdere doorgaande wegen waren tijdelijk geblokkeerd door omgevallen bomen. Bij veel gebouwen raakten dakdelen los door de hevige windstoten. Aan het plan Tolweg in Muntendam liep een in aanbouw zijnde woning behoorlijk schade op.

  • Tijd voor...

    ...Menterheem-voorjaarsmarkt
    Op zondag 9 maart van 12.00 tot 17.00 uur wordt een voorjaarsmarkt rond het paviljoen van de Heemtuin in Muntendam gehouden. De markt wordt georganiseerd door de Heemtuin in samenwerking met de Vereniging Vrienden van de Heemtuin en de projectgroep MenterAroute.nl. Het thema van de markt is “Tuin en huis op zijn paasbest”. Met Pasen voor de deur is het weer tijd om lekker bezig te zijn in de tuin en of wandelend, fietsend of met de auto er op uit te trekken. Op de markt staan verschillende standhouders met informatie over activiteiten in de regio en met diverse producten voor huis en tuin. De mensen kunnen tijdens de markt nieuwe modellen van elektrisch ondersteunde fietsen testen. Verder is er een workshop over het maken van palmpasenstokken en eieren verven. Gidsen van SBB staan klaar voor een rondleiding door het natuurgebied Tussen de Venen.

  • Slakkenkwekerij ‘Boerenslak’ in opbouw

    De familie Bos uit Noordbroek is druk doende om een slakkenkwekerij op te zetten, de enige slakkenkwekerij in Noord-Nederland. Mieke Bos zag enige tijd geleden een TV-programma waarin een vrouw vertelde over haar slakkenkwekerij. Dit is het, dacht ze met-een. Zij is begonnen met 250 slakken, die ervoor kunnen zorgen dat er binnen de kortste keren 20.000 slakken in de in aanbouw zijnde tunnelkas kunnen worden grootgebracht.
    Slakken
    Vol passie spreekt Mieke Bos over haar slakken “Begin februari heb ik een aantal moederslakken vervroegd wakker gemaakt en nu houdt ik ze warm en vochtig zodat ze vervroegd eieren gaan leggen. Op dit moment zitten deze slakken nog in grote piepschuim bakken en ze leggen eieren in schaaltjes gevuld met aarde. Omdat slakken tweeslachtig zijn kan ieder dier voor nakomelingen zorgen”.
    De eitjes zijn zo groot als een speldenknop en worden door Mieke uit de bakken gehaald en in kleine plastic bakjes gedaan. Binnen enkele weken groeien de meeste eitjes uit tot minuscuul kleine slakjes. Het duurt vervolgens een jaar eer de slak groot genoeg is voor consumptie.

  • Dorpsgezichten Menterwolde lanceert website

    DorpsgezichtenDorpsgezichten Menterwolde streeft naar het behoud, herstel en de verbetering van karakteristieke dorpsgezichten van Meeden, Muntendam, Noordbroek en Zuidbroek. Dit streven is in het statuut van de Stichting neergelegd.
    De site heeft als doel de communicatie met belangstellenden te verbeteren door te wijzen op al het fraais dat nog in de gemeente Menterwolde aanwezig is. Zo nodig wil de Stichting krachten mobiliseren om de teloorgang van het dorpseigene een halt toe te roepen. Ook wil ze door het uitdragen van haar standpunt betreffende het behoud van al het karakteristieke in gesprek komen met de bij sloopplannen betrokken partijen.
    Nu al worden op de site gepresenteerd de pagina’s DORPSGEZICHTEN, RIJKSMONUMENTEN, KUNSTOBJEKTEN en BOVENLICHTEN. Spoedig zullen volgen BEELDBEPALENDE BOMEN en KERKEN EN BEGRAAFPLAATSEN.

    De officiële ingebruikneming werd op 29 januari door het intoetsen van www. dorpsgezichten.info ten huize van en door burgemeester van Zuijlen verricht.

  • Gewonden bij frontale aanrijding

    Twee automobilisten liepen donderdagmiddag letsel op bij een frontale aanrijding op de Oosterweg in Muntendam. Een 56-jarige inwoonster van Eexterzandvoort raakte rond vier uur met haar auto door nog onbekende oorzaak in een bocht in de rechterberm waarna ze de macht over de wagen verloor, deze de weg opschoot en op een tegenligger botste. De bestuurder daarvan, een 54-jarige inwoner van Kolham, werd met borstletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De vrouw werd met nekklachten eveneens naar een ziekenhuis overgebracht.

  • Succes Judo Ryu in Borger.

    Vera Hinrichs wist een eerste plaats te halen door alle partijen met ippon (10 punten) te winnen. Annika Vos begon ziek aan het toernooi, wist eerst in een onderling duel met clubgenote Aniek Norder nipt te winnen met een koka (3 punten) om vervolgen op één patij na alles te winnen en werd uiteindelijk 2de. Ook Jesse Voornhout, Ronald Hinrichs, Max Voornhout, Lenn Hagenauw en Alex Jonkman lieten zien met verschillende technieken te kunnen winnen en mochten uiteindelijk ook een 2de prijs mee naar huis nemen.
    Borger
    Op de foto Lenne Hagenauw, Jody Bijl en Ronald Hinrichs

  • Thuis een 3D ontwerp van badkamer of wc?

    Domy Installatietechniek te Zuidbroek is al een aantal jaren actief in het installeren van badkamers. Dit vanaf een eventuele sloop tot aan de opbouw en het tegelzetten toe. Veel van dit werk doet eigenaar Paul de Boer voor particulieren, maar ook woningbouwverenigingen maken van zijn diensten gebruik. Binnenkort gaat hij werken met een computerprogramma in 3D, zodat hij samen met u, bij u thuis, een ontwerp kan maken voor uw wc/badkamer.

  • Uitbreiding manuele therapie bij Provitaal

    Het team van Gezondheidscentrum Provitaal in Meeden wordt binnenkort uitgebreid met een extra manueeltherapeute. Mirjam Benus die sinds eind 2006 als fysiotherapeute werkt zal binnenkort afstuderen als manueeltherapeute. Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in de manuele therapie door middel van een vier jaar durende opleiding.

  • Derde showroom bij Tegelgigant

    Bij de Tegelgigant in Zuidbroek is de laatste tijd hard gewerkt om ervoor te zorgen dat u nog meer vloer- en wandtegels in plateau’s uitgestald kunt zien. In totaal is de oppervlakte van de showroom met 250 m2 vergroot. Op deze manier kunt u goed zien hoe tegels eruit zien op een iets groter oppervlakte. U kunt hier rustig kijken, vergelijken, combineren en zo een idee krijgen welke tegels voor u de beste zijn.

  • Diplomazwemmen

    Zaterdag 1 maart jl. hebben 60 kandidaten in het D.G. van den Noortbad te Muntendam afgezwommen voor de diploma's A, B en C. Dit gebeurde onder grote belangstelling van vaders, moeders, opa's, oma's, broertjes en zusjes. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzeressen J.K. Ploeger, T. Wiering en H. Mulder. Alle kandidaten zijn geslaagd.

  • “Oproemen is nait opbargen, mor losloaten”

    Overal om ons heen zien we in de natuur dat de lente er aan komt, er zelfs al, af en toe, is. Het voorjaar, vol beloften van een mooie zomer, lonkt ons toe. Al sinds oeroude tijden staat het voorjaar voor de Grote Schoonmaak. Alles van zijn plek, het stof uit alle hoeken, een nieuw verfje en behangetje, de meubels van hun plaats, en alles voelt weer fris en nieuw aan. Bij de Grote Schoonmaak hoort ook het Grote Opruimen. Een mooi Gronings spreekwoord zegt: “Oproemen is nait opbargen, mor losloaten”.

  • Kennismaken met de daisy-rom

    Lezen kan altijd: maak kennis met de daisy-rom!
    Heeft u problemen met het lezen van de kleine lettertjes?
    Kost het u moeite een boek vast te houden?
    Als het gewone lezen niet meer gaat heeft de Openbare Bibliotheek een passende oplossing voor u. Wanneer het lezen moeilijk wordt kunt u bij de Openbare Bibliotheek grootletterboeken en luisterboeken lenen. Ook kunt u kennismaken met het gesproken boek op cd-rom, de zogenaamde daisy-rom. Voor het afspelen van deze daisy-roms heeft u een daisy-speler nodig. De daisy-speler is voorzien van grote knoppen voor afspelen, pauze, vooruit- en terugspoelen. De daisy-roms en daisy-spelers zijn niet alleen voor blinden of slechtzienden, maar ook voor dyslectici, mensen met reuma, afasiepatiënten of voor mensen voor wie het lezen simpelweg te vermoeiend is geworden.

  • 40 jaar lid F.N.V. Bondgenoten

    Op dinsdag 4 maart is de heer Prummel voor zijn 40 jarig lidmaatschap van F.N.V Bondgenoten gehuldigd door bestuursleden Jan Hulshof en Arie Snijder van de afd. Menterwolde.
    FNV
    De heer Prummel is begonnen als leerjongen bij de fa. Drenth te Veendam. Tevens is de heer Prummel dit jaar ook 40 jaar bij de fa. Drenth werkzaam als chef monteur. Zijn hobby is het repareren van oude auto's en motoren. In die 40 jaar is er veel veranderd in het installatievak, het bedrijf Drenth maakt nu deel uit van het Vermeer Groep.

  • Gré Rijskamp helpt u bij hoofdhuidproblemen

    De kapsalon van Gré en Dana Rijskamp is al ruim veertig jaar een begrip in de regio. Vanaf november 2000 is het bedrijf gevestigd op de Gouden Driehoek in Zuidbroek. Als Redken ambassadeur wordt er gewerkt op kwalitatief hoog niveau en worden de laatste trends gevolgd. Sinds kort zijn de dames ook gespecialiseerd in - steeds vaker voorkomende - hoofdhuid problemen, zodat u een duidelijk en vakkundig advies krijgt. De Scalp Relief lijn van Redken vermindert uw klachten.

  • Finse Sauna’s en knusse Kota’s

    Er zijn zeer veel soorten en modellen sauna’s, van klein tot groot. Bij Suomen Log House in Zuidbroek kunnen ze u hierover alles vertellen. Het interieur is tegenwoordig veel mooier afgewerkt en luxer, vaak door het gebruik van een ronde bank wordt een extra zitplaats gecreëerd. Vele showmodellen staan opgesteld bij Suomen Log House.
    Sauna's

  • De PvdA is van u

    40 tot 50% van de kiezers stemt PvdA

    Op de website van de PvdA Menterwolde worden kiezers, belangstellenden en leden uitgebreid voorgelicht over onder meer de bereikte resultaten van de afgelopen jaren, plannen voor de toekomst (2008 - 2010), thema-avonden en opiniestukken.

    Themabijeenkomsten.
    Themabijeenkomsten worden georganiseerd, waarbij leden en belangstellenden met elkaar en met deskundigen, wethouders en raadsleden kunnen discussiëren over een bepaald thema. Dat kan vervolgens uitmonden in een advies aan fractie of wethouders dat direct wordt overgenomen of op een ledenavond wordt besproken en bekrachtigd als de ledenvergadering dat wil.
    Er zullen vijf vaste hoofdthema’s jaarlijks terug komen:

  • Win een kunstwerk met jouw foto of tekening

    Op de Menterheem Voorjaarsmarkt introduceerde Dijkhuis Tweewielers een bijzondere wedstrijd; volwassenen kunnen met een foto en kinderen met een tekening hun eigen afbeelding, maar dan uitgevoerd als kunstwerk, winnen. Zo hangt er straks misschien bij u echt iets unieks aan de wand! Deze wedstrijd staat open voor iedereen, dus niet alleen voor bezoekers aan de markt bij de Heemtuin. De winnende afbeelding wordt door kunstenares Renee Bergman digitaal bewerkt tot een echt kunstwerk, afgedrukt op canvas en opgespannen op een echt raamwerk.

  • Passievesper in Zuidbroek

    Op zondagavond 16 maart wordt er in de Petruskerk te Zuidbroek een bijzondere passievesper gehouden. Deze zondag, palmzondag genaamd, is de laatste zondag van de vastentijd en geeft de opmaat naar de Goede Week van Pasen. In deze vesper staat het lijdensevangelie van Matteüs centraal en worden alle koralen uit de Matteüs-Passion van Johann Sebastian Bach gezongen, afgewisseld met samenzang en lezingen. Verder zal deze vesper muzikaal omlijst worden door enkele orgelwerken van J.S.

  • Jan Zuiderveen wint amateurwedstrijd

    Dat de “oudjes” nog lang niet onder doen voor de jongeren in het wielerpeloton, bewees Jan Zuiderveen (50+) uit Zuid-broek, afgelopen zondag tijdens de Amateur B/C wedstrijd, maar weer eens. De renner van de organiserende wielervereniging Omega, legde in deze titanenstrijd (met veel wind en regen), het gehele peloton zijn wil op. Na 60 km koers kwam hij alleen over de finish.
    Wielerronde

  • De Vennen opent haar deuren

    Op zaterdag 15 maart vindt de jaarlijkse Open Dag van de Zorg plaats. Zowel voor zorgvragers en hun familie, buren en potentiële werknemers een unieke gelegenheid om kennis te maken met de zorg én met locatie De Vennen van Stichting De Zijlen. Geïnteresseerden kunnen op 15 maart van 12.00 tot 16.00 uur een bezoekje brengen aan De Vennen, Driemolenslaan 67 te Muntendam. De Vennen is een woonvorm waar kinderen en jongeren wonen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblematiek.

  • Beroemde motetten voor orgel bewerkt

    In de kerk van Noordbroek wordt op zaterdag 15 maart een wel zeer bijzonder concert gegeven. Er zullen motetten van beroemde componisten als Orlando di Lasso, Hans Leo Hassler en Giovanni Bassano uitgevoerd worden door kamerkoor Tirana o.l.v. Tymen Jan Bronda. Van deze motetten maakte Heinrich Scheidemann (ca 1595-1663) zogenaamde intavolaties, bewerkingen voor orgel, die uitgevoerd werden in de zondagse dienst wanneer het koor verplichtingen elders had. In de 17de eeuw was dit een veel voorkomende praktijk.

  • In ‘De Uilentuin’ begint het seizoen al vroeg...

    UilentuinHet einde van de winter nadert blijkbaar sneller dan verwacht, er verschijnen al volop knoppen aan de takken van bomen en struiken en de dagen worden langer. Een instinctief gevoel bij de uilen in de Uilentuin verteld dat het tijd wordt om de nesten weer op orde te brengen, verschillende mannetjes vertonen volop baltsgedrag en proberen met hun roep de vrouwtjes te verleiden. Ze bieden op uitgesproken wijze het voer aan en brengen het naar de nestkast waar de vrouwtjes wachten...

    Er is zelfs al een koppel uiltjes wat de eerste eitjes al heeft gelegd, de eerste jongen worden eind deze maand geboren. Een gevolg van de zachte winter tot nu toe, wie raakt daar niet van in de war?

    Het seizoen voor de bezoekers is inmiddels ook begonnen, vanaf 1 maart zijn zij weer het gehele weekend geopend en kan men genieten van vele fascinerende uilen! Dit seizoen is er weer genoeg te zien en te beleven in de Uilentuin; jonge uiltjes, demo's en alles van dichtbij!
    Aanraken mag ook.

  • Expositie Vrouwen van Nu

    NBvP Vrouwen van Nu, uit de gehele procincie Groningen, houdt een expositie op allerlei creatief gebied. Er zijn ook demonstraties door Quiltgroep Beddegoed uit Stadskanaal en door de Spingroep Noordbroek. Data: woensdag 26 en donderdag 27 maart in Dorpshuis 'De Menterne' te Muntendam.